(gluteeniton, maidoton, munaton)
- Sekoitettu voitaikina:
- keitettyä, soseutettua porkkanaa
- 100 g maidotonta margariinia
- 5 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte:
- 1,5 dl kypsää riisiä
- sipuli
- paprika
- raastettu porkkana
- 1. Sekoita hienonnetuista kasviksista seos, jonka voit ruskistaa kevyesti paistinpannulla. Lisää sitten joukkoon keitetty riisi.
- 2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin. Lisää vähän pehmentynyt rasva joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi. Anna kovettua hieman jääkaapissa.
- 3. Parhaiten saat muotoiltua pasteijat taputtelemalla jauhotetuilla käsillä ohut ympyrä. Lisää täyte sisään ja nosta puolet taikinasta päälle niin, että pasteija on puoliympyrän muotoinen. Voitele pasteijat munalla.
- 4. Paista pasteijoita n. 15 minuuttia 225 asteessa.