Tutkimusten mukaan kasvissyöjillä on tuntuvasti pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin kuin lihansyöjillä.
Porkkanan, papujen ja kasvisperäisten ravintoaineiden popsiminen kannattaa, kertoo Diabetes Care -lehdessä julkaistu tuore tutkimus. Tutkimuksessa oli mukana 773 koehenkilöä, joiden ruokailutottumuksien ja metabolisen oireyhtymän riskitekijöiden välisiä yhteyksiä kartoitettiin.
Tutkimustulokset kertovat, että vegetaristeilla on kolmanneksen pienempi riski saada aivoinfarkti tai sairastua sydäntauteihin tai diabetekseen kuin lihansyöjillä.
Vegetaristien joukossa on myös 36 prosenttia vähemmän metabolisesta oireyhtymästä kärsiviä. Keskivartalolihavuus on suurin metabolisen oireyhtymän aiheuttava tekijä.Lihan kulutuksen vähentäminen vähentää myös sairastumisriskejä, tutkimus paljasti.
Belfasttelegraph.co.uk uutisoi tutkimuksesta ensimmäisenä.
Veriryhmä vaikuttaa laihtumiseen
MTV3/Helmi
Lähde: Diabetes Care ja Belfasttelegraph.co.uk
Kuva: Shutterstock