Katso kesäiset kuvat! Tältä näytti Puolustusvoimien paraati Hangossa

Puolustusvoimain lippujuhlanpäivän valtakunnallinen paraati järjestettiin tänään Hangossa aurinkoisessa säässä. Perinteisen paraatin lisäksi ohjelmassa on päivän aikana muun muassa kalustonäyttely ja veneajelua.

Paraatin järjestelyistä vastaa tänä vuonna Merivoimat. Paraatin otti vastaan Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen.

Tiilikainen korosti juhlapuheessaan Naton tuomaa turvaa Suomelle, mutta muistutti ettei se korvaa Suomen omaa velvollisuutta puolustaa maata. Puheensa lopuksi hän esitti kiitoksensa Suomen sotien veteraaneille.

Paraatin teemana on tänä vuonna "Meri yhdistää". Puolustusvoimat kuvailee sivuillaan meren olevan ikiaikainen kulkureitti, joka yhdistää liittolaisia ja logistisia virtoja.

Paraatiin osallistui joukkoja yhteensä noin 1 200 ihmisen verran Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Marssivien joukkojen lisäksi paraatissa oli 40 ajoneuvoa. Lisäksi ohimarssin yhteydessä oli ylilento, johon osallistui Maavoimien kuljetuskoptereita sekä Ilmavoimien F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita.

Paraatin jälkeen iltapäivällä Hangon taivaalla nähdään taitolento-osasto Midnight Hawksin lentoesitys.

Lippujuhlanpäivän yhteydessä järjestettiin eilen ensimmäistä kertaa myös laivastoparaati päivän teeman mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat