Katso video: tämä hetki yllätti ja sulatti kansan sydämet – kuningas Frederik ja kuningatar Mary jakoivat palatsin parvekkeella hellän suudelman

Tanskan tuore kuningaspari intoutui suutelemaan koko kansan edessä 0:54
Tanskan tuore kuningaspari kuningas Frederik ja kuningatar Mary intoutuivat suutelemaan koko kansan edessä

Tanskan tuore kuningas Frederik ja kuningatar Mary innostivat kansaa jakamalla toisilleen Christiansborgin palatsin parvekkeella hellän suudelman. 

Tanskassa valta on nyt vaihtunut, ja parrasvaloissa ovat tuore kuningas Frederik  ja kuningatar Mary

Frederikin julistaminen kuninkaaksi tapahtui Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevan Christiansborgin palatsin parvekkeella, kun pääministeri Mette Frederiksen luki julistuksen ja kehotti kansan perinteisiin yhdeksään hurraa-huutoon.

Hetki oli liikuttava myös tuoreelle kuninkaalle, joka kyynelehti avoimesti parvekkeella ja pyyhki alinomaa silmäkulmiaan. 

Julistuksen jälkeen Frederik piti lyhyen puheen, jonka jälkeen hänen perheensä saapui myös parvekkeelle tervehtimään kansaa. Lopulta tuore kuningas ja hänen vaimonsa kuningatar Mary jäivät parvekkeelle kaksin, ja yllättäen innostivat hurraavaa kansaa entisestään suutelemalla toisiaan. 

Koskettavan hetken näet yllä olevalta videolta.

Frederikin julistamista kuninkaaksi edelsi valtioneuvoston kokous, jossa tuoreen kuninkaan äiti kuningatar Margareeta  allekirjoitti ilmoituksen, jolla hän vahvisti luopuvansa kruunusta. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat