Kuningas Charles onnittelee uusia "kollegoitaan" kuningas Frederikia ja kuningatar Marya

Tanskan tuore kuningaspari intoutui suutelemaan koko kansan edessä 0:54
Katso videolta: Tanskan tuore kuningaspari intoutui suutelemaan koko kansan edessä

Kuningas Charles ja kuningatar Camilla lähettävät onnittelunsa Tanskan tuoreelle kuninkaalle Frederikille ja kuningatar Marylle. 

Ison-Britannian kuningas Charles  ja kuningatar Camilla  onnittelevat Euroopan tuoreinta kuningasparia Tanskan kuningas Frederikia  ja kuningatar Marya, kertoo ITV News.

Buckinghamin palatsi julkaisi tiedotteen kuningasparilta. 

– Vaimoni liittyy kirjoittaessani kirjeeseeni välittääkseni parhaat onnentoivotuksemme päivänä, jona nousette Tanskan kuningaskunnan valtaistuimelle, Charlesin lausunnossa todetaan. 

– Odotan innolla yhteistyötä kanssanne sen varmistamiseksi, että maittemme ja perheidemme välinen kestävä side säilyy vahvana, sekä yhteistyötä kanssanne asioissa, joilla on niin paljon merkitystä maillemme ja koko maailmalle. 

Kirjeessään kuningas Charles huomioi myös kuningas Frederikin äidin, vallasta luopuneen kuningatar Margareetan

– Osoitan kunnioitusta äitinne, hänen majesteettinsa kuningatar Margareeta II:n monivuotiselle palvelukselle ja muistan mielelläni maittemme väliset usein toistuvat vierailut, mukaan lukien vierailumme Kööpenhaminassa ja Helsingørissä vuonna 2012.

Charlesin edesmennyt äiti kuningatar Elisabet  oli kuningatar Margareetan serkku.

Myös presidentti Sauli Niinistö  on lähettänyt onnittelunsa tuoreelle kuningasparille. Tasavallan presidentin kanslia kertoi asiasta viestipalvelu X:ssä, eli entisessä Twitterissä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Margareetan luopuessa vallasta sunnuntaina 14. tammikuuta tuli kuluneeksi päivälleen 52 vuotta siitä, kun hänestä itsestään tuli kuningatar. 

Kuningatar yllätti monet ilmoittamalla uudenvuodenpuheessaan päätöksestään luopua kruunustaan.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat