Koskettava hetki tallentui kameroille – kuningatar Margareeta liikuttui kyyneliin luovuttaessaan paikkansa pojalleen Frederikille

Tanskan tuore kuningaspari intoutui suutelemaan koko kansan edessä 0:54
Tanskan tuore kuningaspari kuningas Frederik ja kuningatar Mary intoutuivat suutelemaan koko kansan edessä

Kuningatar Margareeta poistui valtioneuvoston kokouksesta kyyneleet silmissään luovutettuaan paikkansa pojalleen kuningas Frederikille.

Tanskan kuningatar Margareeta  on nyt luopunut kruunusta ja maassa on uusi kuningas Frederik X. Vallanvaihdon päivänä Margareeta allekirjoitti valtioneuvoston kokouksessa Christiansborgin palatsissa ilmoituksen, jolla vahvisti luovuttavansa valtaistuimen vanhemmalle lapselleen. 

Asiakirjan allekirjoitus tallentui videolle, kuten myös hetki, kun kuningatar nousi pöydästä, kehotti poikaansa Frederikia ottamaan paikkansa, ja poistui linnasta. 

Sosiaalisessa mediassa merkille on pistetty se, kuinka herkistynyt 83-vuotias Margareeta itse oli tilanteessa. Kuningatar liikuttui kyyneliin tunteikkaalla hetkellä, joka päätti hänen päivälleen 52 vuotta kestäneen valtakautensa. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Jumala siunatkoon kuningasta, lausui Margareeta vielä ennen poistumistaan huoneesta. 

Paikalla valtionneuvoston kokouksessa oli myös 18-vuotias tuore kruununprinssi Christian, joka on kuningas Frederikin ja tuoreen kuningatar Maryn  vanhin lapsi.

Katso videolta: Ketjussa polttanut, räväkkä taiteilija – tällainen on vallasta luopuva Tanskan kuningatar Margareeta

Ketjussa polttanut, räväkkä taiteilija – tämä kaikki pitää tietää vallasta luopuvasta Tanskan kuningattaresta 11:14

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat