Kauhunsekainen video: Apokalyptinen massaparvi sai auringonottajat kiljumaan

Suositulla rannalla saatiin kokea jotain hurjaa, kun jättimäinen parvi sudenkorentoja yllätti auringonottajat.

Misquamicut State Beachilla todistettiin sudenkorentojen massaparveilua 27. heinäkuuta. Suosittu ranta sijaitsee Yhdysvalloissa Rhode Islandin osavaltiossa.

Sudenkorentoja parveili niin paljon, että osa rannalla olijoista ottivat jalat alleen. Silminnäkijät kuvailivat näkyä jopa apokalyptiseksi, kertoo New York Post.

Artikkelin alussa oleva video näyttää, miten jättimäinen parvi sudenkorentoja yllättää rannalla olijat.

Suomen Sudenkorennot -kirjan kirjoittaja Sami Karjalaisen mukaan on vaikea sanoa, miksi juuri videolla näkyvät sudenkorennot olivat kokoontuneet suureksi parveksi. 

– Kyseessä on jokin itselle vieras laji toiselta puolelta maailmaa, joten on vaikea sanoa tarkalleen, mistä on kyse, hän pohtii. 

– Pelkästään Suomessa on jo yli 60 sudenkorentojen lajia, jotka käyttäytyvät hieman eri tavoin. 

Karjalainen kuitenkin veikkaa, että massaparveilun taustalla voisi olla korentojen joukkokuoriutuminen. Ilmiö ei ole kovin harvinainen. 

– Sudenkorentoja kuoriutuu läpi kesän eri aikoihin. Voi olla, että tässä tilanteessa jokin tietty laji on kuoriutunut hiljattain, jolloin korentoja parveilee paljon.

– Suomessa esimerkiksi ruskohukankorentoja voi parveilla samassa paikassa useita satoja, hän sanoo. 

Ei vaaraa ihmisille

Videolla näkyy, miten osa rannalla olijoista menevät paniikkiin suuresta määrästä korentoja. Karjalainen muistuttaa, että sudenkorennoista ei ole ihmiselle vaaraa. 

– Sudenkorentojen ruokavalio koostuu lähinnä pienistä hyönteisistä. Niissä ei ole mitään pelättävää, hän summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat