Kauneusleikkauksia tehdään Suomessa jo kymmeniätuhansia vuodessa, mutta potilaat haluavat vaieta niistä – "En halua, että kukaan koskaan saa tietää"

2:32img
Tätä mieltä kadunkulkijat ovat pistoshoidoista.
Julkaistu 23.09.2021 14:54
Toimittajan kuva

Sanna Pietiläinen

sanna.pietilainen@mtv.fi

Kauneusleikkauksiin 17 000 euroa kuluttanut nainen ei kadu panostustaan. – Itsetuntoni on noussut.

Puhtaasti esteettisistä syistä tehtäviä kauneusleikkauksia tehdään Suomessa vuosittain kymmeniätuhansia. Tällä tarkoitetaan leikkauksia, joihin asiakas ei ole saanut lääkäriltä lähetettä. 

Suomen Esteettisten plastiikkakirurgien hallituksen puheenjohtaja Heikki Kupi arvioi, että kauneusleikkauksia tehdään Suomessa vuosittain 20 000–50 000. 

– Arvio perustuu klinikoiden ja sairaaloiden määrään. Hoitavat tahot eivät anna tarkkoja tietoja määristä. Luku voi olla paljonkin yli 20 000, mutta jää alle 50 000, Kupi sanoo.

Hän on ollut alalla 90-luvulta alkaen.

–  90-luvulta on tultu pitkä matka. Silloin leikkauksia tehtiin muutama tuhat vuodessa ja julkisesti keskusteltiin siitä, onko OK korjata rintoja syöpäleikkauksen jälkeen.

Vaikka kauneusleikkaukset ovat arkipäiväistyneet, ei niistä haluta vieläkään puhua kovin avoimesti julkisesti. Viiden jälkeen -ohjelman haastattelema viisikymppinen nainen sanoo, että on kertonut asiasta vain muutamalle ihmiselle.

– En halua, että kukaan saa koskaan tietää näistä. Mieheni tietää kyllä. Hän sanoo, että on oma asiani päättää vartalostani.

Nainen on käynyt kauneusleikkauksissa 46-vuotiaasta asti, muun muassa rasvaimussa sekä rintojen ja silmien yläluomien kohotuksessa.

– Rahaa on mennyt noin 17 000 euroa. Jokainen sentti on ollut sen arvoista. Itsetuntoni on noussut, nainen sanoo.

Mitkä ovat Suomen suosituimmat kauneuskirurgiset toimenpiteet ja mistä toimenpiteistä on valitettu eniten? Lisää aiheesta tänään Viiden jälkeen -ohjelmassa tänään torstaina 23.9. noin kello 17.30.

Lue myös: Suomalaisten suosituimmat ja uhkarohkeimmat kauneusleikkaukset – plastiikkakirurgit varoittavat henkeä uhkaavista virheistä: "Pienikin leikkaus voi olla riskaabeli, jos…"

Tuoreimmat aiheesta

Viiden jälkeen