Kaupatulta Patrik Laineelta hurja kommentti

Montreal Canadiensiin jääkiekon NHL:ssä kaupattu Patrik Laine ilmoitti heti, että hän mielii iskeä 40–50 maalia.

Laine on parhaimmillaan iskenyt 44 runkosarjaosumaa NHL-kauden aikana. Tämä tapahtui miehen toisella taalaliigasesongilla WInnipeg Jetsissä 2017–18.

Viime vuodet ovat kuitenkin olleet rikkonaisia, eikä Laineen vuodesta 2021 edustamassa Columbus Blue Jacketsissa verkko heilunut toivotulla tavalla. Laineen paras noteeraus sinitakkien paidassa oli 26 maalia kaudella 2021–22. 

Tänä vuonna Laine ilmoitti tammikuussa liittymisestään NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmaan, eikä pelannut enää loppukaudella.

Montreal Canadiensissa, johon Laine Columbuksesta juuri kaupattiin, suomalaishyökkääjälle on tarjolla uusi alku.

– Olen pelannut Kanadassa ennenkin ja rakastin joka minuuttia. Kaipaan takaisin sinne, missä jääkiekko on ykkösasia. Ihmiset aidosti välittävät joukkueesta ja pelaajista, joten minua ei tarvinnut liikaa vakuutella. Halusin todella mennä Montrealiin. Tunnen kaupungin, miten paljon he välittävät joukkueesta ja miten intohimoisia fanit ovat, Laine sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Laineen mahdollisuuksia iskeä nopeutuneessa NHL:ssä maaleja uransa alkuaikojen malliin on epäilty. Pelurin nuotissa soi kuitenkin itsevarmuus.

– En halua tulla takaisin 30 maalin tekijänä. Haluan tulla takaisin 40–50 maalin tekijänä. 

– Olen tehnyt niin aiemmin, eikä se ole sattumaa, mutta kyse ei ole vain siitä. Haluan tehdä kaikkeni auttaakseni joukkuetta ja saadakseni joukkueen voittamaan. Teenpä sitten 50 tai 20 maalia, niin kauan kuin joukkue voittaa, se merkitsee minulle kaikkea. Haluan vain voittaa.

Blue Jacketsissa tilille ei tullut pudotuspeliotteluitakaan. Seura rämpi. 

Tosin Canadiensillakin on viime kauden tasostaan menestykseen matkaa. Se oli edellissesongilla NHL:n itäisessä konferenssissa 15:s eli viimeistä edellinen, takanaan vain juuri Columbus.

"Cup Montrealiin"

Montreal kaipaa myös huipussaan olevaa Lainetta. 26-vuotias suomalainen kokee itse olevansa nyt urallaan pisteessä, jossa hän voi auttaa joukkueen nuoria pelaajia kokemuksellaan.

– Toivottavasti voin olla avuksi pukukopissa ja tuoda osaamiseni jäälle ja Cupin Montrealiin. Se on tavoitteeni tällä hetkellä.

Suomalainen ilmaisi olevansa fyysisesti ja henkisesti uomissaan.

– Minulla on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä hyvä olo. Ei ole huolia kehosta ja mielestä, joten minusta tuntuu, että olen todella, todella hyvässä jamassa kokonaisuudessaan.

Laineen sopimusta on jäljellä kaksi kautta. Canadiensin tämänhetkiseen NHL-miehitykseen kuuluu myös suomalaishyökkääjä Joel Armia.

Lue myös:

    Uusimmat