Concreate-festivaali luo kaupunkien karuista kaduista ja tiloista taidenäyttelyitä.
Espoon Keran teollisuusalueella sijaitseva Keran Hallit oli vielä pari vuotta sitten S-ryhmän hallinnoima logistiikkakeskus.
Valtavat hallit puretaan lähiaikoina, mutta ennen sitä ne ovat tilapäisesti pyhitetty kaupunkikulttuurille.
Harmaan karut seinät ja ammottavan tyhjät hallitilat täyttyvät nyt jättimaisista taideteoksista, jotka pursuavat värejä ja mielikuvitusta.
Helsinki Urban Art –yhdistys on kutsunut kymmenet taiteilijat elävöittämään logistiikkakeskuksen nurkat konttoritiloista lähtien.
Näyttely avautuu yleisölle kevään aikana heti, kun koronarajoitukset sallivat.
Concreate-festivaalin tarkoitus on edistää kaupunkikulttuuria taiteen kautta. Viime vuonna festivaali toteutettiin Helsingin Itä-Pasilassa.
– Julkinen taide lisää kaupunkien viihtyvyyttä ja kaupunkitaide on hyvä tapa tuoda taidetta sellaiselle yleisölle, joka ei välttämättä mene taidenäyttelyihin asti, kertoo Helsinki Urban Artin toiminnanjohtaja Jaakko Blomberg.
Suomessa oli pitkään nollatoleranssi kaikelle katutaiteelle
Kaupunkitaide ei ole aina ollut yhtä yleistä tai hyväksyttyä kuten tänä päivänä.
Nykyään Helsingissä sähkökaappeja on tilauksesta koristeltu taiteella, kun vielä reilu kymmenen vuotta sitten siitä olisi saanut ankarat sakot.
Suomessa graffititaide hyväksyttiin virallisesti osaksi nykytaidetta vuonna 2009.
Katutaiteen kukoistus on tuonut Suomelle mainetta ympäri Eurooppa ja maailmaa.
– Tänne tulee nykyään katutaideturisteja katsomaan millaisia muraaleja ja millaista katutaidetta täällä Suomessa tehdään, toteaa 30 vuotta graffiteja tehnyt Samuli Turunen.
Katso videolta kuinka karusta logistiikkahallista luodaan jättimäinen taideteos!