"Käynnissä on hiljainen sisällissota" – Tällaisia kommentteja Bidenin päätös on kirvoittanut

Presidentti Joe Bidenin päätös luopua ehdokkuudesta jatkokaudelle on ennustettavasti herättänyt Yhdysvalloissa paljon keskustelua.

Räväkimmin kommentoinnin avasi totuttuun tyyliinsä republikaanien kongressiedustaja Marjorie Taylor Greene.

– Käynnissä on hiljainen sisällissota valtaa pitävän eliitin keskuudessa", Greene kirjoitti ja viittasi Yhdysvaltain laitaoikeiston suosiossa olevaan "deep state", eli varjovaltio-salaliittoteoriaan.

Republikaanileiristä nopea kommentoimaan oli Greenen tavoin laitaoikestoa edustava Josh Hawley, joka veisteli demokraattien ryhtyneen vääristelemään omiakin äänestyksiään.

Heti Bidenin ilmoituksen jälkeen tullessa päivityksessään Hawley vaati tätä eroamaan presidentin virasta välittömästi. Monen republikaanin toistama ajatus on viime päivinä ollut, että jollei Biden kykene kampanjoimaan syksyyn asti, hän ei kykene myöskään hoitamaan tehtäviään sinne saakka.

Kiitosta ja tukea omilta

Huomattavasti enemmän ymmärrystä presidentti sai luonnollisesti omiensa parista. Entinen presidentti Barack Obama, jonka varapresidenttinä Joe Biden toimi, julkaisi pitkähkön tiedotteen, jossa kehui ja kiitteli Bidenia erittäin merkittäväksi presidentiksi.

Obama sanoi, ettei Biden koskaan perääntyisi taistelusta, ja että luopumispäätöksen on täytynyt olla tämän elämän vaikeimpia. Obama ei maininnut tiedotteessaan Harrisia, mutta hiotusta tekstistä päätellen, se on lienee kirjoitettu hyvissä ajoin etukäteen.

Kongressin entinen puhemies Nancy Pelosi kutsui Bidenia isänmaalliseksi amerikkalaiseksi ja kiitti tätä tekemästään työstä.

Entinen presidentti Bill Clinton ja hänen puolisonsa, entinen ulkoministeri Hillary Clinton julkaisivat myös tiedotteen, jossa kiittivät presidenttiä hänen palveluksestaan ja ilmoittivat tukevansa Kamala Harrisia demokraattipuolueen ehdokkaaksi.

Lue myös:

    Uusimmat