Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken mitalijahtiin herkullinen asetelma – Johaug suomalaisten tarkkailtavana

Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen on helppo seurata, miten Therese Johaug etenee naisten 10 kilometrin perinteisen kisassa.

Väliaikalähtökisassa on suuret suomalaisodotukset, kun Niskanen ja Pärmäkoski ovat mitalitaistossa. Sekä kisan seuraajille että suomalaisille lähtöjärjestys on herkullinen, sillä suomalaisten menoa Johaugiin on helppo verrata.

Norjalaistähti starttaa kisaan numerolla 36, Pärmäkoski minuuttia myöhemmin numerolla 38 ja Niskanen tästä minuutin kuluttua numerolla 40. Näin ollen, kun Johaug esimerkiksi kiristää tahtiaan, suomalaisten on helppo reagoida nopeasti. Toisin olisi, jos esimerkiksi hiihdettäisiin eri kierroksella. Kilpailussa hiihdetään viiden kilometrin lenkki kahdesti.

Toinen vahva mitalikandidaattien ryhmä starttaa seitsemän minuuttia Niskasen jälkeen: yhdistelmäkisan pronssin ottanut Teresa Stadlober numerolla 54, Ruotsin Ebba Andersson numerolla 56, toinen ruotsalainen Frida Karlsson numerolla 58 ja yhdistelmäkisan hopeamitalisti Venäjän Natalia Neprjajeva numerolla 60.

Suomalaisista ensimmäisenä ladulle rynnistää Anne Kyllönen numerolla 28 ja viimeisenä Johanna Matintalo numerolla 50.

Kilpailu käynnistyy kello 09.00 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat