Keskuskauppakamari esittää, että ravintoloita tuettaisiin alentamalla ravintolapalveluiden arvonlisäprosentti väliaikaisesti 10 prosenttiin, kun ravintolat saavat jatkaa tarjoilua omissa tiloissaan.
Ravintolapalveluiden nykyinen alv-kanta on 14 prosenttia ja anniskelun 24 prosenttia.
Koko ala on joutunut ahdinkoon, kun alan yritysten myynti on loppunut lähes kokonaan. Tarjoilua koskevat rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti.
– Akuutti kriisi vaatii edelleen välittömiä toimenpiteitä, joilla yritysten konkurssit estetään ja työpaikat turvataan, sanoi johtaja Johanna Sipola tiedotteessa.
Keskuskauppakamarin mukaan alennus kohentaisi alan työllisyyttä, parantaisi kotimaisen matkailu- ja ravintola-alan hintakilpailukykyä ja vauhdittaisi yksityistä kulutusta.