Kiekko-Espoolta räväkkä avaus – juurilleen palannut sentteri kylvetti Tapparaa

SM-liigaan tulevaksi kaudeksi nouseva Kiekko-Espoo aloitti harjoitusotteluidensa sarjan tulisesti. Espoo rökitti ensimmäisessä harjoitusottelussaan Nokialla Tapparan. Ottelun tähtenä tuikki Matti Järvinen.

Espoolaiset veivät voiton keväällä kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruuttaan juhlineesta tamperelaisryhmästä maalein 4-2. Ottelu oli molemmille joukkueille ensimmäinen uuteen kauteen valmistava ottelu.

Tappara meni ottelussa avauserässä johtoon Otto Sompin osumalla, mutta seuraavista neljästä maalista vastasi Kiekko-Espoo. Järvinen tasoitti toisessa erässä ja keväällä Tapparan paidassa mestaruusmaalin iskenyt ja sittemmin Espooseen siirtynyt Heikki Liedes vei espoolaiset johtoon.

Aleksi Laakso ja Arttu Tuomaala kasvattivat Kiekko-Espoon johdon jo kolmeen maaliin ennen kuin Philip Granath tuikkasi loppulukemat viimeisellä minuutilla.

Ottelun tehotykki oli Bluesin väreissä junioriuransa pelannut ja nyt Espooseen palannut Matti Järvinen, joka oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa. Viime kaudella Tshekissä pelannut Järvinen kirjasi tehot 1+3. Tapparassakin pelannut Järvinen on SM-liigan todellinen reissumies, sillä Kiekko-Espoo on miehelle jo kuudes joukkue SM-liigassa. Lisäksi vyöltä löytyy otteluita Sveitsin, Saksan ja Tshekin pääsarjoista sekä Yhdysvaltain yliopistosarjasta.

Kiekko-Espoo kohtaa seuraavaksi kotihallissaan perjantaina HIFK:n. Tappara puolestaan mittaa seuraavaksi Ilveksen loppukesän kunnon Tampere Cupin perinteisessä avausottelussa perjantaina 16. elokuuta.

CHL-kausi käynnistyy 5. syyskuuta ja SM-liigassa kiekko putoaa jäähän 10. syyskuuta.

Juttua muokattu 7.8. kello 20.42. Korjattu Liigan alkamisaika, joka on 10. syyskuuta.