Kiekkolegenda Miikka Kiprusoffin numero jäädytettiin – herkistyi puheessaan

Kiekkolegenda Miikka Kiprusoffista tuli varhain sunnuntaiaamuna seitsemäs suomalainen, jonka pelinumero jäädytetään NHL:ssä. Kiprusoffin pelinumero 34 nousi Calgary Flamesin areenan kattoon ennen Pittsburgh Penguinsia vastaan pelattua ottelua.

47-vuotias Kiprusoff toimi yhdeksän kauden ajan Calgary Flamesin maalivahtina. Vuosia NHL:ssä kertyi yhteensä 12 ja runkosarjan otteluita 623. Torjuntaprosentti noissa otteluissa oli yhteensä 91,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo (PMK) 2,49. Kiprusoff edusti Calgaryn lisäksi San Jose Sharksia.

– Tämä merkitsee minulle todella paljon. Se on minulle suurin kunnia, minkä voit saada pelaajana. Olen niin kiitollinen siitä. Se on suuri kunnia, Kiprusoff sanoi.

Kiprusoffin uran paras kausi oli 2005-2006. Tuolloin hän pelasi 74 ottelua runkosarjassa torjuntaprosentilla 92,3 ja PMK:lla 2,07. Nollapelejä kertyi peräti 10. Hän voitti tuolloin parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn sekä Jennings Trophy, joka annetaan maalivahdille, jolla on pienin PMK. Hän oli myös ehdolla NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi (Hart Trophy).

– Se oli uskomatonta. Olin hiukan hermostunut menemään sinne, mutta fanit olivat loistavia. Upea ilta. Taistelin lopussa kyyneleitä vatsaan ja onnistuin siinä. Se on tietenkin tunteikasta nähdä nuo vanhat videopätkät ja kuulla fanit, Kiprusoff sanoi NHL.com -sivustolla.

Kiprusoff on Calgary Flamesin maalivahtien tilastoykkönen voitoissa, nollapeleissä, PMK:ssa, torjuntaprosentissa sekä maalivahtina pelatuissa otteluissa.

– Kun ajattelen vuosiani Calgaryssä ja tapaamiani upeita ihmisiä jääkiekon parissa sekä sen ulkopuolella, niin yhdeksän vuotta meni liian nopeasti. Ne olivat kuitenkin parhaimmat yhdeksän vuotta, mitkä minä ja perheeni tulemme aina muistamaan, kiitos, Kiprusoff päätti tunteikkaan puheensa.

Lue myös:

    Uusimmat