Kimmo Vehviläinen laittoi metallilusikan mikroon – sitä jopa suositellaan: "Missä olit, kun sinulle selvisi…?"

Haiseeko mikrossa pahalta? Näin helposti puhdistat mikroaaltouunin 1:22
KATSO MYÖS VIDEO: Haiseeko mikrossa pahalta? Näin helposti puhdistat mikroaaltouunin.

Fakta nykymikroista tulee monelle yllätyksenä.

Radio Novan juontaja Kimmo Vehviläinen sai monen someseuraajan hämmästymään kanavan Instagram-tilillä julkaistun videon vuoksi. 

Videolla Vehviläinen demonstroi, miten lämmittää teevettä mikroaaltouunissa. Hätkähdyttävintä videolla on monelle kuitenkin se, että miehen teelasissa on sisällä metallinen lusikka.

Jos video ei näy, katso se täältä.

– Älä lusikkaa laita sinne mikroon! Et sä voi metallilusikkaa laittaa mikroon. Lopeta! Vehviläisen kollegat parahtavat videolla.

– Kato, kuvaa tosta. Nykyaikaisissa mikroissa ne pyytää laittamaan lusikan sinne, jotta se vesi lämmittyy tasaisemmin, Vehviläinen kertoo ja osoittaa mikrossa näkyvää tarraa.

Nykymikroihin voi laittaa metallia

Kimmo Vehviläinen kertoo MTV Uutisille oppineensa asian torstaina työkaveriltaan. Kollega oli tehnyt saman tempun Vehviläiselle.

– Kaikki, jotka olivat eilen läsnä tilanteessa, yllättyivät asiasta. Ja se oli yllättävää, että metallilusikka ei edes kuumentunut mikrossa, Vehviläinen hämmästelee MTV Uutisille.

Toden totta, monille on iskostunut aivoihin ehdoton kielto metalliesineiden laittamisesta mikroon. Tukesin ylitarkastaja Seppo Niemi kuitenkin vahvistaa, että nykymikroissa metalliesineet eivät aiheuta enää samanlaista vaaraa.

– Mikroihin on lisätty tietty komponentti jo reilusti yli 10 vuotta sitten. Mikroaaltosäteilyllä ei ole paluukanavaa, eli se ei muodosta suljetun silmukan kautta kipinöintiä, niin kuin joskus ennen.

"Missä olit, kun sinulle selvisi, että lusikan voi laittaa mikroon?"

Tärkeää on Niemen mukaan kuitenkin se, että metalliesine ei osu mikron seinämiin. Pyörivällä lautasella voi pitää vaikka haarukkaa, kunhan se ei pääse osumaan seiniin.

Tarkista oman mikrosi käyttöohje ennen kuin laitat sen sisään metalliesineitä.

– Nykyään taidetaan jopa sanoa monen mikron käyttöohjeessa, että kannattaa laittaa lusikka veteen, Niemi kertoo.

Lusikan lisääminen veteen ehkäisee veden ylikuumenemista ja kiehahtamista lasista yli siinä vaiheessa, kun lasin ottaa pois mikrosta.

Ennen kuin metalliesineen laittaa omaan mikroonsa, on syytä kuitenkin tarkastaa oman laitteensa käyttöohjeet. 

– Missä olit, kun sinulle selvisi, että lusikan voi laittaa mikroon? radiojuontaja Kimmo Vehviläinen naureskelee MTV Uutisille. 

Lue myös:

    Uusimmat