Loppukesän rapukautta saa vielä tovin odotella, mutta asiaan vihkiytymisen voi aloittaa jo nyt hyvissä ajoin. Ruokatoimittaja Anna-Maija Tantun vasta ilmestynyt kirja Rapuja! (Otava) johdattaa lukijansa rapunautintojen pariin.
Kirja käy läpi saksiniekkojen tien merrasta pöytään ja antaa vinkit kesän parhaiden rapukekkereiden järjestämiseen. Kirjan ohjeilla onnistuvat niin tunnelmaan sopiva kattaus ja valaistus kuin oikeat juomavalinnat ja rapujen keittäminen. Aloittelevaa nautiskelijaa ilahduttavat yksityiskohtaiset, kuvitetut ohjeet saksiniekkojen oikeaoppisesta syöntitekniikasta.
Tanttu on kirjassaan muistanut myös niitä, jotka eivät voi tai halua syödä rapuja ja antaa ohjeet sopivan ruokatarjoilun järjestämiseen. Oman sijansa kirjassa saavat myös rapuihin liittyvät uskomukset ja tarinat, eikä unohdettu ole rapujuhlien juomalaulujakaan.
(MTV3-Finfood)