Kirurgi kertoo, millaista laukkua ei koskaan käyttäisi

Laukku, jota kannetaan vain toisella olalla, sai tylyt pakit.

Moni kantaa käsilaukussaan kaikkea vesipulloista ja eväistä tietokoneeseen. Huffington Postin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan liian painavaa laukkua ei kuitenkaan tulisi raahata mukanaan. Myös veskan mallilla on väliä.

Neurokirurgi Luke Macyszyn kertoi haastattelussa, ettei koskaan käyttäisi kassia, jota kannetaan vain toisella olalla.

– En koskaan käytä isoa kangaskassia tai olkapäällä kannettavaa laukkua. Se ei pelkästään johda kantavan olkapään rasittumiseen, vaan myös epätasapainoiseen kuormaan, joka asetetaan suoraan sekä kaulalle että rintarangalle, Macyszyn kuvaa.

– Lyhyitä, tarpeellisia käyttöhetkiä lukuun ottamatta tällaisia laukkuja olisi parasta välttää, varsinkin, jos laukkua käytetään kauan.

"Ideaalilaukku olisi kevyt"

Kiropraktiikkaan erikoistuneen Jordanna Clarfield-Henryn mukaan suurimpia ongelmia aiheuttaa huono ergonomia ja painon jakautuminen epätasaisesti. 

Raskas, yhdellä olalla kannettava kassi voi aiheuttaa ongelmia. Reppu parantaisi tilannetta, mutta sekään ei saa olla ylettömän painava.

– Ideaalilaukku olisi kevyt, jotta se vähentää selän taakkaa. Jos laukussa täytyy olla vain yksi kantohihna, valitse kassi, jossa on yksi pitkä hihna, jonka voi asettaa rinnan ja selän yli. Näin paino jakautuu paremmin suuremmalle alueelle kehollasi, Clarfield-Henry sanoo.

Katso myös: Väärä kenkävalinta voi tuhota jalkasi ja selkäsi – asiantuntijan vinkit kenkäkauppaan

Väärä kenkävalinta voi tuhota jalkasi ja selkäsi - asiantuntijan vinkit kenkäkauppaan 8:28
Jalkaterapeutti ja jalkaterapian lehtori Elina Wasenius kertoo, mitä esimerkiksi korkokengät tekevät jaloille.

Lue myös:

    Uusimmat