Kisa golfin ökykiertueen paikoista alkoi – suomalaispelaaja heti huippuvedossa

Suomalaisgolfari Tapio Pulkkanen avasi LIV-kiertueen karsintaturnauksen loistavasti Abu Dhabissa perjantaina.

Pelipaikkaa saudirahoitteiselta, tähtipelaajia mielettömillä rahasummilla haalineelta kiertueelta hakeva Pulkkanen kiersi kentän karsinnan avauskierroksella tulokseen -5. Suomalaisen huippuhetki tuli kierroksen loppupuolella, kun hän teki neljän väylän aikana kaksi birdietä ja eaglen eli pelasi kyseiset väylät yhteensä neljä alle ihannetuloksen.

Pulkkanen, jolla ei ole pelioikeutta Euroopan-kiertueen marraskuussa alkaneelle kaudelle, mahtui tuloksellaan helposti kierroksen 20 parhaan joukkoon. Nämä pelaajat jatkavat karsinnan toiselle kierrokselle, jonne oli varmistanut suoran paikan 50 muuta pelaajaa. Tässä joukossa on myös suomalainen Kalle Samooja, jolla on pelioikeus Euroopan-kiertueelle. 

Näistä 70 pelaajasta 20 parasta etenee viimeiseen karsintavaiheeseen, jossa pelataan 36 väylää. Näiden kahden kierroksen yhteistulosten kolme parasta saa paikan LIV-kiertueelta. Sijoille 4-10 golfaavat pääsevät LIV:n International Series -kilpailuihin, jotka ovat Asian Tour -kiertueen järjestämiä. Karsintakilpailu päättyy sunnuntaina.  

LIV kaappasi Rahmin

LIV-kiertueeseen liittyen saatiin torstaina jättiuutinen, kun aiemmin PGA-kiertueella huippumenestystä niittänyt espanjalaistähti Jon Rahm ilmoitti hyväksyneensä sauditarjouksen. Rahm saa sopimuksestaan mediatietojen mukaan vähintään 300 miljoonaa dollaria, mutta joidenkin lähteiden mukaan summa voisi olla jopa 600 miljoonaa. 

LIV houkuttelee jättimäisten rahapalkintojen lisäksi myös formaatillaan: Kilpailukalenteri on huomattavasti PGA:n ja Euroopan-kiertueen vastaavaa kevyempi, kisat ovat kolmen kierroksen mittaisia ja mukana on myös joukkueturnauksia.

Viime kesäkuussa PGA-kiertue ja LIV:tä rahoittava saudiarabialainen Public Investment Fund tiedottivat kehyssopimuksesta, jonka tarkoituksena on yhdistää suurkiertueet, Euroopan-kiertue mukaan lukien. Yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä auki, ja sopimuksen allekirjoittamisen takarajana on vuodenvaihde. 

Lue myös:

    Uusimmat