Kohusiirto: Tähtipelaaja kieltäytyi Venäjä-ottelusta – lähti nyt miljoonien perässä Moskovaan

Barcelonan ja Juventuksen entinen keskikenttäpelaaja Miralem Pjanic on siirtymässä venäläisseura TsSKA Moskovan riveihin kaksi vuotta sen jälkeen, kun Bosnian ja Hertsegovinan entinen maajoukkuekapteeni kieltäytyi pelaamasta ystävyysottelussa Venäjää vastaan.

Pjanic, 34, allekirjoittaa 1+1-vuotisen sopimuksen TsSKA Moskovan kanssa. Hänen on määrä tienata seurassa miljoona euroa vuodessa ennen bonuksia, kertoo Sport-Express.

Pjanic saapui keskiviikkona Moskovaan suorittamaan siirtoa edeltävän lääkärintarkastuksensa. AS Roman ja Lyonin entinen tähtipelaaja kertoi olevansa innoissaan siirrostaan Venäjälle.

– Olen erittäin tyytyväinen. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan. TsSKA on hieno seura, Pjanic sanoi lentokentällä kuvatulla videolla.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Kieltäytyi pelaamasta Venäjää vastaan

Pjanicin siirto näyttäytyy kuitenkin ristiriitaisessa valossa hänen kahden vuoden takaisten kommenttiensa seurauksena.

Bosnia ja Hertsegovina suunnitteli pelaavansa ystävyysottelun Venäjää vastaan marraskuussa 2022, päivä ennen jalkapallon MM-kisojen alkamista Qatarissa.

Venäjän maajoukkueet suljettiin aiemmin samana vuonna kansainvälisistä kilpailuista sen jälkeen, kun maa aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaan. Bosnia ja Hertsegovina ei puolestaan MM-turnaukseen selvinnyt.

Pjanic kieltäytyi osallistumasta kyseiseen ystävyysotteluun ja toi mielipiteensä julki kovaäänisesti.

– Päätös ei ole hyvä. Olen sanaton. Bosnian jalkapalloliitossa tiedetään, mitä ajattelen asiasta, Pjanic sanoi ESPN:n mukaan.

Pjanic kertoi torpanneensa ajatuksen heti, kun hän kuuli asiasta Bosnian jalkapalloliitolta.

– Koko maailma kärsii jollakin tavalla tästä sodasta, joten miksi meidän pitäisi olla ensimmäisiä, jotka pelaavat heitä vastaan? Tässä ottelussa ei ole mitään positiivista puolta, Pjanic jatkoi.

– Minulla itselläni ei ole mitään venäläisiä jalkapalloilijoita vastaan, mutta jos kaikki muut ovat päättäneet olla pelaamatta Venäjää vastaan, meidän on oltava solidaarisia ja torjuttava tämä idea. En yksinkertaisesti voi pelata sellaista ottelua.

Barcelonan, Besiktasin, Juventuksen, AS Roman ja Lyonin riveissä vietettyjen huippuvuosien jälkeen Pjanic siirtyi Arabiemiirikuntien pääsarjaseura Sharjah FC:n riveihin vuonna 2022, mutta on ollut vapaa agentti heinäkuusta lähtien.

Pjanic ilmoitti toukokuussa jäävänsä eläkkeelle maajoukkueesta. Hän pelasi Bosnian ja Hertsegovinan paidassa yhteensä 115 ottelua, joissa hän teki 17 maalia. Niistä peräti neljä syntyi Suomea vastaan pelatuissa otteluissa.

Lue myös:

    Uusimmat