Kohutilanne EM-kisoissa – erotuomari keskiössä ratkaisuhetkillä

Portugali nappasi dramaattisten vaiheiden jälkeen 2-1-voiton Tshekista jalkapallon miesten EM-kilpailuissa.

Portugali hallitsi selvästi ottelutapahtumia ensimmäisellä puoliajalla, joka oli kuitenkin maaliton. Toisella jaksolla Portugali sai kylmän suihkun niskaansa, kun Lukas Provod pääsi iskemään johtomaalin Tshekille komealla laukauksella.

Tasoitusmaali tuli omalla maalilla, kun tshekkivahti Jindrich Stanek torjui pallon suoraan Robin Hranacin jalkaan, josta se kimposi maaliin. Huomioitavaa kuitenkin oli se, että mikäli Hranac ei olisi ohjannut palloa omiin, olisi hänen takanaan ollut Cristiano Ronaldo hakemassa viimeistelyä lähietäisyydeltä.

Tasatilanteessa mentiin aina viimeisille minuuteille asti. Diogo Jota pääsi iskemään pallon verkkoon, mutta se hylättiin paitsion takia. Ronaldo oli ensin puskenut tolppaan ja Jota oli laittanut kakkospallon sisään.

Ottelun kohauttavin tilanne nähtiin lisäajalla. Tshekin pelaajan eteneminen pysäytettiin kyseenalaisesti joukkueen hyökkäyspäässä, mutta erotuomari Marco Guida ei antanut tilanteesta vapaapotkua.

Pian tilanteen toisessa päässä tapahtui. Francisco Conceicao ehti olla vain hetken kentällä, kunnes iski Portugalille helpottavan maalin ja 2-1-voiton.

Portugali kohtaa seuraavaksi Turkin, joka voitti omassa avauspelissään Georgian 3-1.