EM-tähdet järjestivät kohun – nyt pamahti pelikieltoa

Jalkapallon EM-kisavoittajat Rodri ja Alvaro Morata ovat kumpikin saaneet Uefalta yhden maaottelun pituisen pelikiellon. Espanjan tähtipelaajat tuomittiin kantaaottavasta huudosta, jota he hoilasivat Madridissa pidetyissä kultajuhlissa.

Manchester Cityssä pelaava Rodri ja AC Milanin siitynyt hyökkääjä Morata huusivat "Gibraltar on espanjalainen" Madridin Plaza de Cibeles -aukiolla valtavan yleisön edessä.

Gibraltarin jalkapalloliitto kuvaili tekoa äärimmäisen provosoivaksi ja loukkaavaksi, minkä jälkeen se teki asiasta Uefalle valituksen. Nyt Uefa on asettanut kaksikon yhden maaottelun mittaiseen pannaan.

Uefan kurinpitoelimen mukaan Rodri ja Morata tuomittiin "yleisten käyttäytymisperiaatteiden noudattamatta jättämisestä, hyvän tavan mukaisen käyttäytymisen perussääntöjen rikkomisesta, urheilutapahtumien käyttämisestä luonteeltaan epäurheilijamaiseen mielenilmaisuun, sekä jalkapallon ja erityisesti Uefan huonoon maineeseen saattamisesta".

Espanjan seuraava maaottelu on syykuussa, kun se pelaa Serbiaa vastaan Kansojen liigan vierasottelussa. Iberian niemimaalla sijaitseva Gibraltar on kuulunut Iso-Britannialle vuodesta 1713 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat