Järisyttävä paljastus: EM-jättiottelussa kävi skandaalimainen tuomarivirhe

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on vahvistanut, että kesän EM-kisoissa tapahtui yksi valtava tuomarivirhe, joka lopulta nousi ratkaisevaan rooliin myös mestaruuden kannalta. Asiasta kertoo muun muassa Daily Mail.

Kaksi kuukautta sitten Espanja juhli Euroopan mestaruutta voitettuaan kaikki ottelunsa Saksassa pelatussa turnauksessa. Uefan tuore paljastus kuitenkin viestii, että EM-kisavoittaja hyötyi matkan varrella merkittävästä tuomarivirheestä.

"Olisi pitänyt tuomita rangaistuspotku"

Uefan erotuomarikomitean lausunto on vahvistanut, että Saksalle olisi pitänyt tuomita rangaistuspotku Espanjaa vastaan pelatussa puolivälieräottelussa.

EM-kisojen isäntämaa putosi turnauksesta sen jälkeen, kun Espanjan keskikenttäpelaaja Mikel Merino teki jatkoajan viimeisellä minuutilla 2–1-voittomaalin.

Sitä ennen lisäajan toisella puoliajalla, kun tilanne oli edelleen tasan 1–1, olisi Saksalle kuitenkin pitänyt tuomita rangaistuspotku.

Jamal Musialan laukaus pysähtyi espanjalaispuolustaja Marc Cucurellan ojennettuun käteen, mutta VAR-tarkastuksesta huolimatta palloa ei viety pilkulle.

Erotuomari Anthony Taylorin ja VAR-tuomari Stuart Attwellin kiistanalainen tuomio kirvoitti EM-kisojen aikana suurta polemiikkia, minkä lisäksi Cucurella sai kuulla saksalaisyleisön buuauksia seuraavissa jatkopeleissä.

Ja nyt Uefa myöntää tuomarivirheen. Saksalle olisi pitänyt tuomita tilanteesta rangaistuspotku.

– Viimeisimpien ohjeiden mukaan käden ja pallon välisestä kosketuksesta, joka pysäyttää laukauksen maalia kohti, pitäisi rangaista ankarammin, ja useimmissa tapauksissa pitäisi tuomita rangaistuspotku, ellei puolustajan käsi ole hyvin lähellä vartaloa tai kosketuksessa vartaloon, Uefa kertoo lausunnossaan.

– Tässä [Cucurellan] tapauksessa puolustaja pysäyttää maalia kohti suuntautuneen laukauksen kädellään, joka ei ole kovin lähellä vartaloa, tehden itsestään isomman, joten tilanteesta olisi pitänyt tuomita rangaistuspotku.

Jos Saksa olisi saanut rangaistuspotkunsa ja tehnyt siitä 2–1-maalin, olisi Julian Nagelsmannin joukkue mahdollisesti päihittänyt Espanjan ja edennyt välieriin. EM-välierissä vastaan olisi tullut Ranska.

Lue myös:

    Uusimmat