Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin. Kauden upean vieraskattauksen aloittavat Kiti Kokkonen ja Janne Kataja.
Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa torstaina 13.5. Kape Aihisen keittiössä kokkaavan Kitin Kokkosen kauppakassista löytyy muun muassa passionhedelmää, marenkia ja broilerin maksaa.
Kiti tunnustaa jaksossa olevansa kokisaddikti, mutta meneekö kaikki kolajuoma Kapen cocacola-jogurttimousseen?
Linnea Vihosen keittiöön saapuva Janne Kataja tuo tullessaan muun muassa tankoparsaa, nimen perusteella valittua maustetta ja jauhelihaa.
Kaksikon menussa aiotaan yhdistää vaniljajäätelö ja jauheliha, mutta mitähän tästä makuyhdistelmästä tuumaa juontaja-tuomari Sikke Sumari?
Kokkien pikatehtävä
Vihreä keittiö / Linnea Vihonen
Seesamilohi ja lehtikaali
Paloittele lohi kuutioiksi. Sekoita kulhoon tummaa seesamiöljyä, sitruunamehua, hienonnettua kevätsipulia, suolaa ja mustapippuria. Jätä lohikuutiot marinadiin kypsymään.
Revi lehtikaali pienemmäksi, mausta suolalla ja liekitä kevyesti kaasupolttimella.
Asettele lehtikaali ja lohi kulhoon. Viimeistele annos rouhitulla pähkinällä.
Liekitetty lohi ja suolasitruunasiivut
Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi. Liekitä lohi kypsäksi kaasupolttimella ja mausta suolalla ja pippurilla.
Viipaloi perunat ohuiksi lastuiksi. Uppopaista perunalastut rapeiksi kuumassa öljyssä. Nosta rapeat perunalastut valumaan talouspaperin päälle ja mausta suolalla.
Asettele lohi lautaselle, ripottele rapeita perunalastuja päälle. Viimeistele annos suolasitruunaviipaleilla ja mausta oman maun mukaan.
Punainen keittiö / Kape Aihinen
Soija-kevätsipulimarinoitu lohi ja pähkinä-lehtikaalipaistos
Siivuta lohi terävällä veitsellä. Hienonna kevätsipuli ja suolasitruuna. Sekoita marinadi kevätsipulista, suolasitruunasta ja soijasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä lohi marinadiin kypsymään.
Nypi lehtikaali pienemmäksi ja ryöppää se nopeasti kuumassa vedessä. Hienonna punasipuli. Paista lehtikaali öljyssä punasipulin kanssa ja rouhi sekaan pähkinää. Mausta oman maun mukaan.
Laita lohi lautaselle ja asettele pähkinä-lehtikaalipaistos sen päälle. Viimeistele vielä basilikalla ja lehtipersiljalla.
Päätehtävä
Vihreä keittiö - Linnea ja Janne Kataja
Vaniljaiset Wallenbergin pihvit
Raaka-aineet:
-200 g naudanpaistijauhelihaa
-kananmuna
-1 dl vaniljajäätelöä
-tuore timjami
-nippu parsaa
-hapanmango
-kaksi porkkanaa
-valkosipuli
-hunaja
-korppujauhoja
-2 dl kermaa
-Bull-Dog Chuno sauce
-valkosipuli
-Cointreau-likööri
-perusraaka-aineet
Vaniljaiset Wallenbergin pihvit
Sekoita keskenään 200 g jauhelihaa, keltuainen, 1 dl vaniljajäätelöä ja 1 rkl tuoretta timjamia sekä suola ja pippuri. Laita seos hetkeksi jääkaappiin. Muotoile seoksesta pihvejä ja pyöritä ne korppujauhossa. Paista pihvit pannulla voissa, johon lisäät lorauksen hunajaa.
Lisukkeet:
Siivuta parsa ja porkkana. Kuori ja puolita hapanmango. Sulata voi pannulla, lisää mukaan hienonnettua valkosipulia ja puolikas hapanmango. Lisää pannulle parsa ja porkkana ja mausta oman maun mukaan. Lorauta pannulle pieni määrä Cointreau-likööriä ja liekitä.
Kermakastike:
Keitä 2 dl kermaa kasaan. Lisää sekaan 1 rkl Bull-Dog Chuno saucea. Sekoita ja lisää suola ja mustapippuri.
Asettele annos kauniisti lautaselle, kermakastike erilliseen kippoon. Viimeistele timjamilla.
Bangkokilainen tartar
Ainekset:
-naudanpaistijauhelihaa
-1 rkl soijakastiketta
-1 tl worcesterkastiketta
-1 rkl tummaa seesamiöljyä
-loraus Bull-Dog Chuno saucea
-½ tl suolaa
-pippuria
-ripaus sipulikeittojauhetta
Sekoita ainekset keskenään ja muotoile nätti tartarpihvi.
Siivuta sitruunamango ja viipaloi mandoliinilla ohuen ohuita viipaleita parsasta. Marinoi sitruunamango- ja parsaviipaleet sitruunamehussa.
Juuri ennen tarjoilua asettele tartarpihvin päälle varovasti 1 keltuainen. Asettele päälle vielä sitruunamango- ja parsaviipaleita.
Jälkkäri:
Sekoita keskenään kermavaahto ja vaniljajäätelö. Lisää päälle strösseleitä ja hunajaa. Koristele hedelmäviipaleilla.
Punainen keittiö - Kape ja Kiti Kokkonen
Skånen peruna ja brandylla liekitetty broilerinmaksa
-1 Rosamunda-peruna
-broilerinmaksa
-kerma
-voi
-2 rkl brandya
-1 tl dijon-sinappia
-timjamia
Kuori ja kuutioi peruna. Hauduta kermassa, kunnes peruna on kypsää. Lisää suola ja pippuri.
Lisää pannulle 1 rkl normaalisuolaista voita. Paista nopeasti broilerinmaksa vaahtoavassa voissa. Kaada sekaan 2 rkl brandya ja flambeeraa. Mausta vielä lisäämällä 1 tl dijon-sinappia, timjamia, suolaa ja pippuria.
Asettele broilerinmaksa perunan päälle lautaselle ja viimeistele persiljalla.
Yrttinen tomaatti-latva-artisokkasalaatti
-tomaatti
-basilika
-latva-artisokka
-lehtipersilja
-oliiviöljy
Sekoita ainekset keskenään ja mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Tarjoile.
Jälkkäri: Cola-pavlova
-Coca-Colaa
-2 dl kermaa
-2 dl jogurttia
-marenki
-passiohedelmä
Tee mousse sekoittamalla kermavaahto, jogurtti sekä loraus Coca-Colaa. Lisää ripaus sokeria ja sitruunamehua.
Asettele lautaselle kerroksittain marenkia, moussea ja passiohedelmän sisusta. Viimeistele basilikalla.