Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin.
Kokkisota-keittiössä toisistaan mittaa ottavat tanssija ja tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg sekä näyttelijä Janne Virtanen. Kokkeina Harri Syrjänen ja Teemu Laurell.
Kokkisota jatkuu läpi kesän tuorein jaksoin. Vieraina nähdään vielä Jenni Poikelus ja Ali Jahangiri, Johanna Rusanen ja Janina Fry, Maarit Poussa ja Pete Lattu sekä Susanna Laine ja Emma Kimiläinen.
Kokkien pikatehtävä
Vihreä keittiö / Teemu
Karitsakebab ja hummus grillatun sitruunan ja appelsiinijogurtin kera
Mausta karitsanjauheliha kuminalla, korianterilla, hunajalla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Muotoile jauheliha pötköksi ja laita grillipannulle paistumaan.
Lisää pannulle sitruunanpuolikas ja ruskista leikkauspinta.
Sekoita jogurttiin marmeladihilloa oman maun mukaan.
Valmista hummusta soseuttamalla kypsät kikherneet yrttien ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele lautaselle kebabpötkö ja muotoile jogurttigenelli sen päälle. Lisää annokseen myös hummus ja grillattu sitruunan puolikas. Viimeistele korianterilla.
Punainen keittiö / Harri
Arabialaisittain maustettu bataattiburgeri
Mausta karitsanjauheliha suolalla ja mustapippurilla. Paista pihvi voissa rosmariinin kanssa.
Valmista hummus soseuttamalla kikherneet, yrtit, paprikajauhe, oliiviöljy, suola ja pippuri keskenään.
Siivuta bataatista kaksi isoa siivua. Paahda siivut pannulla, mausta suolalla. Lisää sekaan öljyä ja paista bataatti pannulla pehmeäksi.
Kokoa burgeri laittamalla toisen bataattisiivun päälle pihvi, hummus ja lusikallinen appelsiinimarmeladia. Laita toinen bataattisiivu burgerille kanneksi.
Päätehtävä vihreä keittiö / Teemu ja Janne Virtanen
-croissant-tuoretaikina
-punajuuri
-vadelmia
-munakoiso
-naudan entrecôte
-perusraaka-aineet
Grillattu entrecôte
Grillaa entrecôtea pannulla noin 4 minuuttia ja mausta se suolalla ja pippurilla. Grillauksen jälkeen siirrä entrecôte vetäytymään folion alle noin 5 minuutin ajaksi. Tämän jälkeen viipaloi liha ja tarjoile.
Baba ganoush
Viipaloi munakoiso. Paista munakoiso pannulla oliiviöljyssä pehmeäksi ja mausta suolalla. Soseuta kypsät munakoisosiivut ja mausta kuminalla, korianterilla ja paprikajauheella. Lisää lopuksi vielä 2 rkl oliiviöljyä ja sekoita massaan.
Vaahterasiirapilla glaseerattu croissant punajuuren kera
Kuutioi punajuuri ja paista oliiviöljyssä kypsäksi.
Leikkaa croissant-taikinasta siivuja. Keitä kasaan pieni määrä vaahterasiirappia ja voita. Glaseeraa croissant-siivut siirappivoilla ja paista uunissa kullanruskeiksi. Glaseeraa kypsät croissantit uudelleen.
Valmista sitruunajogurtti sekoittamalla 1 dl jogurttia, 1 dl creme fraichea, raastettua sitruunankuorta ja tomusokeria.
Asettele punajuuret, glaseerattu croissant ja sitruunajogurtti lautaselle ja lisää päälle tuoreita vadelmia.
Päätehtävä punainen keittiö / Harri ja Helena Ahti-Hallberg
-kalkkunapekoni
-kokonainen viiriäinen
-chiliöljy
-raparperi
-appelsiini
-parsakaali
-syötävät kukat
-perusraaka-aineet
Uunipaahdettu parsakaali ja appelsiini-hollandaise uppomunan kera
Pyörittele parsakaalin nuput oliiviöljyssä ja mausta tuoreella valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Laita parsakaalit pellillä 10 minuutiksi uuniin paahtumaan 250 asteeseen.
Valmista hollandaise ja käytä happona tuoreen appelsiinin mehua.
Valmista perinteinen uppomuna etikkavedessä pyörittämällä.
Annostele lautaselle parsakaalin nuput ja kaada päälle appelsiini-hollandaisekastike. Asettele päälle uppomuna ja koristele syötävillä kukilla.
Raparperilla ja kalkkunalla täytetty viiriäinen
Paista pekoni kuumalla pannulla ja pilko pieneksi (säästä paistorasva). Sekoita keskenään pekoni ja pilkottu raparperi. Lorauta sekaan vaahterasiirappi ja mausta mielesi mukaan. Täytä viiriäinen täytteellä ja paista väri pintaan pekonin paistorasvassa. Laita viiriäinen uuniin 15 minuutiksi 250 asteeseen, ja sen jälkeen glaseeraa vaahterasiirapilla. Paista loput pekonisiivut ja glaseeraa ne vaahterasiirapilla. Lisukkeeksi kääri parsakaalinnuppu pekoniin ja paahda uunissa.
Asettele lautaselle pekonia ja päälle viiriäinen. Laita viiriäisen viereen pekoniin kääritty parsakaali. Tarjoile.
Parsakaali-raparperismoothie
Sekoita keskenään parsakaalia, raparperia, 1 dl jogurttia ja loraus hunajaa.
Tarjoile lasista ja koristele syötävillä kukilla.
Appelsiinivaahto
Vaahdota 2 dl kermaa. Lisää 2 rkl jogurttia, raastettua appelsiininkuorta ja tuoreen appelsiinin mehua. Lisää halutessasi loraus chiliöljyä.
Koristele annos syötävillä kukilla.