Salkkarit-tähdet pistävät parastaan Kokkisota-keittiössä.
Kokkisota-kauden yhdeksännessä jaksossa keittiöön kilpasille saapuvat Salkkarit-näyttelijät Maarit Poussa sekä Pete Lattu.
Teemu Laurellin punaisessa keittiössä riittää säpinää.
– Ei turhaan melkein tuhottu tätä studiota sen kuorrutuksen takia, Vappu Pimiä julistaa.
– Se on Suomen yksi kalleimista kuorrutuksista, Laurell kuittaa takaisin.
Katso alta, jakson reseptit!
Pikatehtävä vihreä keittiö / Tommi
-soijarouhe
-tuorejuusto
-tomaattimurska
-sokerikorput
-omena
-perusraaka-aineet
Rakettispagetti perunasta ja soijarouhekastike
Pilko rosamundaperunasta ohuita suikaleita ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä al dente. Siivilöi ja huuhtele perunapasta ja hauduta kermassa.
Tee bolognesekastike soijarouheesta, sipulista, valkosipulista ja tomaattimurskasta. Hienonna sekaan tuoretta basilikaa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sokerikorppujälkkäri
Leikkaa omenasta pientä kuutiota ja karamellisoi se pannulla sokerissa ja voissa. Tee mousse vatkaamalla kermaa ja sekoittamalla se Philadelphia-juuston, sitruunan mehun ja tomusokerin kanssa.
Annostele karamellisoitu omena sokerikorpun päälle ja viimeistele moussella. Ripottele päälle nonparelleja.
Pikatehtävä punainen keittiö / Teemu
-soijarouhe
-tuorejuusto
-tomaattimurska
-sokerikorput
-omena
-perusraaka-aineet
Soijarouhebolognese
Paloittele peruna. Paista perunaa pannulla ja lisää mukaan soijarouhetta, tomaattimurskaa, vettä, paprikajauhetta, cayennenpippuria, korianteria, oliiviöljyä, basilikaa, timjamia, suolaa ja pippuria. Hauduttele valmiiksi pannulla.
Asettele lautaselle ja murenna päälle sokerikorppua. Muotoile lusikalla lisukkeeksi crème fraîche guenelli ja koristele tuoreilla yrteillä.
Karamellisoitu korppu
Karamellisoi sokerikorppua pannulla voissa ja tomusokerissa.
Sekoita keskenään 1 dl tuorejuustoa ja 1 dl jugurttia. Mausta tomusokerilla.
Laita lautaselle tuorejuustojugurtti ja päälle korpun palasia ja ohuita omenasiivuja. Koristele nonparelleilla.
Päätehtävä vihreä keittiö / Tommi ja Maarit Poussa
Raaka-aineet:
-siikafile
-pakastekatkaravut
-sinihomejuusto
-hilla/lakka
-varsiselleri
-sokeroimaton maapähkinävoi
-perusraaka-aineet
Siika ceviche
Paloittele siika pieniksi kuutioiksi ja ripottele suolaa pinnalle. Tee marinadi sekoittamalla oliiviöljyä, sitruunamehua, paprikajauhetta, cayennenpippuria, tuoreita yrttejä ja suolaa. Laita siikakuutiot marinoitumaan 10–15 minuutin ajaksi marinadiin.
Tarjoile ceviche kulhosta ja laita koristeeksi kuorittuja varsisellerintankoja.
Siika pilipili
Mausta kalan nahkapuoli savupaprikajauheella ja cayennenpippurilla. Paista siika pannulla oliiviöljyssä nahkapuoli alaspäin. Lisää pannulle katkarapuja ja tuoreita yrttejä ja mausta suolalla.
Asettele katkaravut lautaselle ja kala niiden päälle nahkapuoli ylöspäin. Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.
Maapähkinävoihyve
Sekoita keskenään 2 dl vehnäjauhoja, 2 rkl maapähkinävoita, voita, ripaus fariinisokeria ja suolaa. Laita taikina pyöreään muottiin ja 10minuutiksi uuniin kypsymään 250asteeseen.
Viipaloi mandoliinilla selleristä ohuen ohuita lastuja ja pyöräytä ne oliiviöljyssä ja suolassa.
Asettele uunista tullut hyve lautaselle. Murenna päälle sinihomejuustoa ja viimeistele varsisellerilastuilla. Koristele tuoreilla yrteillä.
Hilla Special
Vatkaa keskenään kermaa, maapähkinävoita, crème fraîchea ja sokeria.
Asettele lasiin ja lisää päälle hilloja.
Lue myös: Kokkisodassa nähdään ex-aviopari Martina ja Esko – katso tästä jakson herkulliset reseptit!
Päätehtävä punainen keittiö / Teemu ja Pete Lattu
Raaka-aineet:
-Lahna
-pakastepuolukat
-kanttarellit pakkasesta
-paprika
-rasiallinen punaisia viinirypäleitä
-kukkakaalin lehtiä
-ruisleivän kannikka
-perusraaka-aineet
Gazpacho
Soseuta keskenään 3 rkl puolukkaa, 1 paprika ja 2/3 viinirypäleitä rasiasta. Lisää sekaan oliiviöljyä ja hienonnettua basilikaa. Mausta suolalla ja valkoviinietikalla.
Koristele persiljalla ja tarjoile.
Uppopaistetut kukkakaalinlehdet ja puolukka- ja kanttarellidipit
Uppopaista kukkakaalinlehdet öljyssä. Valuta uppopaistetut lehdet talouspaperin päällä. Raasta päälle sitruunankuorta ja ripottele päälle suolaa.
Aloita kanttarellidipin valmistaminen kuullottamalla sipulit öljyssä pannulla. Lisää kanttarelleja ja 2 dl kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen keitä kastike kasaan. Lopuksi soseuta.
Valmista puolukkadippi soseuttamalla keskenään puolukkaa, jugurttia ja loraus hunajaa. Mausta suolalla.
Asettele kukkakaalinlehdet nätisti lautaselle puolitettujen viinirypäleiden ja basilikanlehtien kanssa. Asettele dipit omiin kippoihin ja koristele ne viinirypäleen puolikkailla ja tuoreilla yrteillä.
Ruisleivitetty lahna ja kanttarellikastike
Raasta ruisleivän kannikasta murua. Sekoita murun sekaan raastettua sitruunankuorta ja mausta suolalla. Fileeraa kokonaisesta lahnasta nätti file. Paneroi file ruisleivänmuruissa ja paista pannulla voissa.
Aloita kanttarellikastikkeen valmistaminen kuullottamalla sipulit öljyssä pannulla. Lisää kanttarelleja ja 2 dl kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen keitä kastike kasaan.
Annostele kala lautaselle ja koristele raastetulla sitruunankuorella ja korianterilla. Tarjoile kastike erillisestä kiposta.