Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin.
Kokkisota-keittiössä toisistaan mittaa ottavat ex-pari, hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti sekä juontaja Esko Eerikäinen. Heidän kanssaan kokkaavat Serko Rantanen sekä Kokkisota-debyyttinsä tekevä Sirly Ylläsjärvi.
Esko kertoo kuulevansa jatkuvasti Martinan ja hänen yhteiseltä tyttäreltä, että äiti tekee niin hyvää ruokaa. Sekös on omiaan kiristämään kilpailuasetelmia.
Toisessa keittiössä syntyy niin tymäkkä jälkiruoka, että juontaja Vappu Pimiä joutuu käydä roskiksella sylkemässä. Eikä toisessakaan keittiössä jälkkärillä päästä keulimaan.
Kokkisota jatkuu läpi kesän tuorein jaksoin. Vieraina nähdään Helena Ahti-Hallberg ja Janne Virtanen, Jenni Poikelus ja Ali Jahangiri, Johanna Rusanen ja Janina Fry, Maarit Poussa ja Pete Lattu sekä Susanna Laine ja Emma Kimiläinen.
Lue lisää: Sikke Sumari joutui jäämään pois Kokkisodan kuvauksista, kun Koronavilkku hälytti - juontajakollega riensi paikkaamaan
Kokkien pikatehtävä
Kokit: Sirly ja Serko
Pikatehtävä raaka-aineet:
-silmusalaatti
-kesäkurpitsaa
-siemeniä
-porkkanaa
-aurinkokuivattua tomaattia
-perusraaka-aineet
Pikatehtävä vihreä keittiö / Sirly
Vegaaninen pestopasta
Tee kesäkurpitsasta mandoliinilla pitkittäissuunnassa lastuja ja leikkaa veitsellä nauhaksi. Kiehauta vesi ja lisää siihen loraus valkoviinietikkaa ja suolaa. Suikaloi porkkana ohueksi ja ryöppää kesäkurpitsan kanssa etikkavedessä minuutin ajan.
Valmista pesto soseuttamalla aurinkokuivattua tomaattia, valkosipulia, sitruunan mehua, paahdettuja siemeniä, basilikaa ja persiljaa. Lisää kaura-crème fraîchea ja aurinkokuivatun tomaatin öljyä.
Sekoita pestokastike ”pastan” kanssa ja koristele silmusalaatilla ja siemenillä.
Pikatehtävä punainen keittiö / Serko
Grillattu kesäkurpitsa ja tomaattitahna
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa puoliksi ja grillaa pinta molemmin puolin grillipannulla. Lisää pannulle aurinkokuivatun tomaatin öljyä ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista tahna soseuttamalla aurinkokuivattua tomaattia, paahdettuja siemeniä, timjamia, persiljaa, sitruunan mehua, suolaa ja pippuri. Soseutuksen jälkeen lisää vielä loraus balsamicoviinietikkaa.
Kesäkurpitsaporkkanasalaatti
Paahda kokonaisia pikkuporkkanoita pannulla. Tee kesäkurpitsasta ohuita lastuja. Tee vinegrettikastike sekoittamalla punaviinietikkaa, oliiviöljyä, sitruunanmehua, tuoreita yrttejä, suolaa ja pippuria. Pyöräytä vinegretissä paahdetut porkkanat, kesäkurpitsalastut, paahdettuja siemeniä ja silmusalaattia. Tarjoile salaatti
Päätehtävä vihreä keittiö / Sirly ja Esko Eerikäinen
Raaka-aineet:
-mustapapu purkissa
-avokado
-jalapeno
-retiisi
-kukkakaali
-mustunut banaani
-punajuuri
-palsternakka
-perusraaka-aineet
Kukkakaalikeitto ja palsternakkasipsit
Paloittele kuorittu palsternakka ja kukkakaali. Keitä kukkakaalia ja palsternakka suolalla maustetussa vedessä ja soseuta kattilassa. Lisää 2,5 dl kermaa ja keitä keitto kasaan. Mausta suolalla ja sitruunan mehulla.
Tee palsternakasta ohuita lastuja ja uppopaista ne rypsiöljyssä ja valuta paperin päällä.
Tarjoile keitto kulhosta ja lisää päälle palsternakkasipsejä.
Punajuuri-carpacho ja sitruuna-crème fraîche
Kuori punajuuri. Tee mandoliinilla punajuuresta ohuita siivuja. Laita pannulle 2 dl valkoviiniä ja 2 rkl hunajaa. Keitä punajuuri siivuja pannulla 10 minuutin ajan, kunnes koostumus on siirapinomainen. Ota punajuuret pois ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Valmista crème fraîche sekoittamalla 1 dl crème fraîchea, raastettua sitruunankuorta, sitruunan mehua ja ripaus suolaa ja pippuria.
Tee palsternakasta ohuita lastuja ja uppopaista ne rypsiöljyssä ja valuta paperin päällä.
Annostele lautaselle punajuuri-carpacho. Päälle sitruuna-crème fraîche ja palsternakkasipsejä.
Papusalaatti
Valuta mustapavut siivilässä. Paloittele avokado ja kukkakaali. Leikkaa retiisi ohuiksi viipaleiksi. Mausta ainekset sitruunan mehulla, suolalla, hienonnetulla basilikalla ja persiljalla.
Asettele salaatti kulhoon ja koristele tuoreilla yrteillä.
Hedelmäjälkkäri
Soseuta 1 kuorittu avokado ja 1 banaani 1 rkl kermaan ja tarjoile.
Päätehtävä punainen keittiö / Serko ja Martina Aitolehti
Raaka-aineet:
-luonnonkala purkissa
-hapankaali
-lehtikaali
-tofu
-kikhernepasta
-banaani
-perusraaka-aineet
Aasialaishenkinen lehtikaalisalaatti
Sekoita keskenään sitruunan mehussa ja oliiviöljyssä hapankaalia ja pilkottua lehtikaalia. Mausta suolalla.
Jauha kikhernepasta hienoksi jauheeksi. Leikkaa tofusta kuutioita ja paneroi ne kikhernepastajauheessa. Uppopaista paneroidut tofukuutiot öljyssä, jonka jälkeen pyöräytä ne vielä seesamiöljyssä.
Asettele lehti- ja hapankaali kulhoon ja uppopaistetut tofupalat niiden päälle. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
Tofua ja perunaa
Viipaloi peruna ja pyörittele viipaleet oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Laita viipaleet uuniin kypsymään.
Murenna tofua ja mausta se oliiviöljyllä ja mustapippurilla.
Asettele kypsät perunat lautaselle ja murennettu tofu niiden päälle. Viimeistele vielä tuoreilla yrteillä.
Uunikalapasta ja lehtikaalisipsit
Sekoita keskenään kikhernepastaa, luonnonkalaa purkista, kaura-crème fraîchea, hienonnettua persiljaa ja timjamia. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pasta uunivuokaan ja uuniin kypsymään, kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea.
Revi lehtikaali ja pyöräytä palat oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Laita uuniin paahtumaan.
Tarjoile uunikalapasta suoraan uunivuoasta ja lisää päälle lehtikaalisipsejä.
Karamellisoitu banaani ja sitruuna-crème fraîche
Karamellisoi banaani pannulla sokerissa. Lisää loraus brandya ja liekitä.
Valmista sitruuna-crème fraîche sekoittamalla kaura-crème fraîchea ja sitruunan mehua keskenään. Mausta ripauksella suolaa.
Pilko banaani ja asettele lautaselle. Laita crème fraîchea viereen ja koristele yrteillä.
Lehtikaalishotti
Soseuta keskenään lehtikaalia, vettä ja tuoretta basilikaa.
Tarjoile shottilasista
Hapankaalitahna
Mausta hapankaalia savustetulla paprikajauheella, cayennenpippurilla ja tuoreilla yrteillä. Soseuta ja tarjoile.