Kokkisodassa nähdään ex-aviopari Martina ja Esko – katso tästä jakson herkulliset reseptit!

Kokkisota_s5_eps5_sirly_eskoeerikainen_vappu_martinaaitolehti_serko
MTV Oy / Liisa-Sofia Nikula
Julkaistu 24.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin.

Kokkisota-keittiössä toisistaan mittaa ottavat ex-pari, hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti sekä juontaja Esko Eerikäinen. Heidän kanssaan kokkaavat Serko Rantanen sekä Kokkisota-debyyttinsä tekevä Sirly Ylläsjärvi.

Esko kertoo kuulevansa jatkuvasti Martinan ja hänen yhteiseltä tyttäreltä, että äiti tekee niin hyvää ruokaa. Sekös on omiaan kiristämään kilpailuasetelmia.

Toisessa keittiössä syntyy niin tymäkkä jälkiruoka, että juontaja Vappu Pimiä joutuu käydä roskiksella sylkemässä. Eikä toisessakaan keittiössä jälkkärillä päästä keulimaan.

Kokkisota jatkuu läpi kesän tuorein jaksoin. Vieraina nähdään Helena Ahti-Hallberg ja Janne Virtanen, Jenni Poikelus ja Ali Jahangiri, Johanna Rusanen ja Janina Fry, Maarit Poussa ja Pete Lattu sekä Susanna Laine ja Emma Kimiläinen.

Lue lisää: Sikke Sumari joutui jäämään pois Kokkisodan kuvauksista, kun Koronavilkku hälytti - juontajakollega riensi paikkaamaan

Kokkien pikatehtävä

Kokit: Sirly ja Serko

Pikatehtävä raaka-aineet:

-silmusalaatti

-kesäkurpitsaa

-siemeniä

-porkkanaa

-aurinkokuivattua tomaattia

-perusraaka-aineet

Pikatehtävä vihreä keittiö / Sirly

Vegaaninen pestopasta

eps5_pikatehtava_vihrea_

Tee kesäkurpitsasta mandoliinilla pitkittäissuunnassa lastuja ja leikkaa veitsellä nauhaksi. Kiehauta vesi ja lisää siihen loraus valkoviinietikkaa ja suolaa. Suikaloi porkkana ohueksi ja ryöppää kesäkurpitsan kanssa etikkavedessä minuutin ajan.

Valmista pesto soseuttamalla aurinkokuivattua tomaattia, valkosipulia, sitruunan mehua, paahdettuja siemeniä, basilikaa ja persiljaa. Lisää kaura-crème fraîchea ja aurinkokuivatun tomaatin öljyä.

Sekoita pestokastike ”pastan” kanssa ja koristele silmusalaatilla ja siemenillä.

Pikatehtävä punainen keittiö / Serko

eps5_pikatehtava_punainen_2_

Grillattu kesäkurpitsa ja tomaattitahna

Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa puoliksi ja grillaa pinta molemmin puolin grillipannulla. Lisää pannulle aurinkokuivatun tomaatin öljyä ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista tahna soseuttamalla aurinkokuivattua tomaattia, paahdettuja siemeniä, timjamia, persiljaa, sitruunan mehua, suolaa ja pippuri. Soseutuksen jälkeen lisää vielä loraus balsamicoviinietikkaa.

eps5_pikatehtava_punainen_1_

Kesäkurpitsaporkkanasalaatti

Paahda kokonaisia pikkuporkkanoita pannulla. Tee kesäkurpitsasta ohuita lastuja. Tee vinegrettikastike sekoittamalla punaviinietikkaa, oliiviöljyä, sitruunanmehua, tuoreita yrttejä, suolaa ja pippuria. Pyöräytä vinegretissä paahdetut porkkanat, kesäkurpitsalastut, paahdettuja siemeniä ja silmusalaattia. Tarjoile salaatti

Päätehtävä vihreä keittiö / Sirly ja Esko Eerikäinen

Raaka-aineet:

-mustapapu purkissa

-avokado

-jalapeno

-retiisi

-kukkakaali

-mustunut banaani

-punajuuri

-palsternakka

-perusraaka-aineet

Kukkakaalikeitto ja palsternakkasipsit

eps5_paatehtava_vihrea_1_

Paloittele kuorittu palsternakka ja kukkakaali. Keitä kukkakaalia ja palsternakka suolalla maustetussa vedessä ja soseuta kattilassa. Lisää 2,5 dl kermaa ja keitä keitto kasaan. Mausta suolalla ja sitruunan mehulla.

Tee palsternakasta ohuita lastuja ja uppopaista ne rypsiöljyssä ja valuta paperin päällä.

Tarjoile keitto kulhosta ja lisää päälle palsternakkasipsejä.

Punajuuri-carpacho ja sitruuna-crème fraîche

eps5_paatehtava_vihrea_3_

Kuori punajuuri. Tee mandoliinilla punajuuresta ohuita siivuja. Laita pannulle 2 dl valkoviiniä ja 2 rkl hunajaa. Keitä punajuuri siivuja pannulla 10 minuutin ajan, kunnes koostumus on siirapinomainen. Ota punajuuret pois ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Valmista crème fraîche sekoittamalla 1 dl crème fraîchea, raastettua sitruunankuorta, sitruunan mehua ja ripaus suolaa ja pippuria.

Tee palsternakasta ohuita lastuja ja uppopaista ne rypsiöljyssä ja valuta paperin päällä.

Annostele lautaselle punajuuri-carpacho. Päälle sitruuna-crème fraîche ja palsternakkasipsejä.

Papusalaatti

eps5_paatehtava_vihrea_4_

Valuta mustapavut siivilässä. Paloittele avokado ja kukkakaali. Leikkaa retiisi ohuiksi viipaleiksi. Mausta ainekset sitruunan mehulla, suolalla, hienonnetulla basilikalla ja persiljalla.

Asettele salaatti kulhoon ja koristele tuoreilla yrteillä.

Hedelmäjälkkäri

Soseuta 1 kuorittu avokado ja 1 banaani 1 rkl kermaan ja tarjoile.

eps5_paatehtava_vihrea_2_

Päätehtävä punainen keittiö / Serko ja Martina Aitolehti

Raaka-aineet:

-luonnonkala purkissa

-hapankaali

-lehtikaali

-tofu

-kikhernepasta

-banaani

-perusraaka-aineet

Aasialaishenkinen lehtikaalisalaatti

eps5_paatehtava_punainen_4_

Sekoita keskenään sitruunan mehussa ja oliiviöljyssä hapankaalia ja pilkottua lehtikaalia. Mausta suolalla.

Jauha kikhernepasta hienoksi jauheeksi. Leikkaa tofusta kuutioita ja paneroi ne kikhernepastajauheessa. Uppopaista paneroidut tofukuutiot öljyssä, jonka jälkeen pyöräytä ne vielä seesamiöljyssä.

Asettele lehti- ja hapankaali kulhoon ja uppopaistetut tofupalat niiden päälle. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Tofua ja perunaa

eps5_paatehtava_punainen_3_

Viipaloi peruna ja pyörittele viipaleet oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Laita viipaleet uuniin kypsymään.

Murenna tofua ja mausta se oliiviöljyllä ja mustapippurilla.

Asettele kypsät perunat lautaselle ja murennettu tofu niiden päälle. Viimeistele vielä tuoreilla yrteillä.

Uunikalapasta ja lehtikaalisipsit

eps5_paatehtava_punainen_4_

Sekoita keskenään kikhernepastaa, luonnonkalaa purkista, kaura-crème fraîchea, hienonnettua persiljaa ja timjamia. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pasta uunivuokaan ja uuniin kypsymään, kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea.

Revi lehtikaali ja pyöräytä palat oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Laita uuniin paahtumaan.

Tarjoile uunikalapasta suoraan uunivuoasta ja lisää päälle lehtikaalisipsejä.

Karamellisoitu banaani ja sitruuna-crème fraîche

eps5_paatehtava_punainen_1_

Karamellisoi banaani pannulla sokerissa. Lisää loraus brandya ja liekitä.

Valmista sitruuna-crème fraîche sekoittamalla kaura-crème fraîchea ja sitruunan mehua keskenään. Mausta ripauksella suolaa.

Pilko banaani ja asettele lautaselle. Laita crème fraîchea viereen ja koristele yrteillä.

Lehtikaalishotti

eps5_paatehtava_punainen_2_

Soseuta keskenään lehtikaalia, vettä ja tuoretta basilikaa.

Tarjoile shottilasista

Hapankaalitahna

Mausta hapankaalia savustetulla paprikajauheella, cayennenpippurilla ja tuoreilla yrteillä. Soseuta ja tarjoile.

Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

Tuoreimmat aiheesta

Kokkisota