Kommentti: Erikoinen toiminta Hämeenlinnassa enteili potkuja – Matias Lehtosen viimeisenä vastuupäivänä tapahtui kummia

Näin Maso Lehtosen asemaa kommentoitiin maanantaina aamulla 2:31
Näin Maso Lehtosen asemaa kommentoitiin vielä maanantaina aamulla

Päävalmentajaa maanantai-iltana vaihtanut HPK teki erikoisia viestintävalintoja, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

Viisi matsia, neljä tappiota, joista kolme rökäleluvuin. Matias Lehtosen tie nousi myöhään maanantai-iltana pystyyn. Vastuun HPK:ssa ottaa Mikko Manner.

Lehtosen asema oli kuin olikin vaakalaudalla, joka kellahti tänään hänen kannaltaan kohtalokkaasti. Lehtosen asemasta oli syytä esittää seurajohdolta kysymyksiä heikon startin jälkeen.

Siksi MTV oli maanantaina paikalla Hämeenlinnassa, kun seura starttaili uuteen viikkoon Liigan jumbosijalta.

Haastatteluja sovittaessa yritin ensisijaisesti kysyä Lehtosen lisäksi haastatteluun hänen asemastaan vastaavan HPK-hallituksen puheenjohtajaa Jyrki Louhea. Seuran viestinnästä kuitenkin vastattiin jo lähtökohtaisesti, että saatavilla on toimitusjohtaja.

Tavoitin puheenjohtaja Louhen vielä viikonloppuna henkilökohtaisesti puhelimitse, mutta hän ei suostunut kommentoimaan seuran tilannetta tai Lehtosen luottamusta.

HPK veti tässä kulmia nostattavaa linjaa: toimitusjohtaja Kaj Källarsson hoitaa kommentoinnin. Källarsson toki haastattelussa maanantaiaamuna vakuutti, että molemminpuolinen luottamus on tallella, samoin teki Lehtonen.

Kysyin valitusta viestintälinjasta Källarssonilta:

Lehtosen asemaa ja muitakin kysymyksiä kommentoi tässä haastattelussa toimitusjohtaja, vaikka päävalmentajan asemasta päättää ensi kädessä hallitus. Osaatko tätä avata, että miksi tiedotuslinja tänään, tässä vaiheessa, on tällainen?

– Ihan ylipäätään on sovittu siitä, että viestinnästä pyritään pitämään yhteneväinen linja. Totta kai toimitusjohtajana vastaan tästä operatiivisesta toiminnasta, ja siitä, mitä me täällä HPK:ssa tehdään, Källarsson vastasi.

Itse jäin kaipaamaan vastauksia puheenjohtajatasolta. Nyt illalla Lehtonen sai potkut, asiasta päätti seuran hallitus, mutta sen kommentteja ei tiedotteessa edelleenkään ole.

Yksi asia on tietysti nyt selvää: sitä luottamusta ei hallituksella enää tänä aamuna ollut.

Maanantain viestintätapaus oli hurja veto seuralta. Päävalmentaja antoi aamupäivällä rampana ankkana haastattelun, jossa hän pyrki parhaansa mukaan vastaamaan joukkueensa otteista. Samalla kohtalosta päättävä hallitus jätti kommentoimatta luottamustaan. Myöhäisillassa tuli monoa. 

Tuntuu rajulta.

 

Lue myös:

    Uusimmat