Mitä ihmettä HPK:ssa ajateltiin? Karri Kivi kummastelee valmentajapotkujen taustaa

Näin Maso Lehtosen asemaa kommentoitiin maanantaina aamulla 2:31
Näin Maso Lehtosen asemaa kommentoitiin vielä maanantaina – Tulosruutu oli paikalla HPK:n harjoituksissa ennen potkuja

HPK:n päätös irtisanoa päävalmentaja Matias Lehtonen lähes samalla hetkellä valmentajan asemaa käsitelleen tv-lähetyksen kanssa hämmästyttää asiantuntija Karri Kiveä.

MTV Urheilu vieraili maanantaina päivällä Hämeenlinnassa haastattelemassa Lehtosta ja toimitusjohtaja Kaj Källarssonia. Jälkimmäinen korosti Tulosruudun lähetyksessä, että luottamusta päävalmentajaa kohtaan edelleen on.

Vain kymmenen minuuttia ennen lähetystä HPK tiedotti Lehtosen potkuista. Uudeksi päävalmentajaksi palkattiin kokenut Mikko Manner. Hänen aisaparinaan ryhmässä jatkaa Leijonien penkin takaa Mannerille tuttu Ari-Pekka Selin.

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi kehottaa Kerhon väkeä istumaan nyt rauhassa alas ja pohtimaan tekemiään päätöksiä.

– HPK:ssa on ollut jo muutaman vuoden aikamoista turbulenssia koko ajan. Nyt siellä on niin kokenut valmennuskaksikko, että se homma on ainakin hallussa, Kivi sanoo.

– Viestintä meni nyt ihan pieleen. Vähän itse rakennettu soppa tämäkin. Jos sunnuntaina on ollut jo tiedossa, että valmentaja vaihtuu, niin sitten se täytyy tehdä sunnuntaina, Kivi linjaa.

Lehtonen kertoi itse MTV Urheilulle, että hänelle HPK-johto soitti puoli yhdeksän aikaan illalla. Mannerin sopimuksen varmistuminen saattaa olla yksi keskeneräisistä asioista, joka vaikutti tapahtumien kulkuun.

– Jos on tiedetty, että se tapahtuu maanantaina, niin sitten olisi pitänyt perua tv-haastattelu ja sanoa, että nyt ei kukaan anna mitään haastattelua. Eihän se tällä tavalla voi mennä, Kivi lisää.

Punainen valo paloi jo

36-vuotias Lehtonen tuli Suomi-kiekon pariin ryminällä saavuttamalla kaksi Mestis-mestaruutta Ketterän valmentajana. Hän joutui kovaan paikkaan ensimmäisellä liigakaudellaan HPK:ssa, ja sytytyslanka oli jo valmiiksi lyhyt tähän kauteen tultaessa.

– Tämä oli jo vähän odotettavissa oleva ratkaisu. Päävalmentaja on aina se, joka sen hinnan maksaa, Kivi sanoo.

– Olen itse valmentajana oppinut lukemaan sen, että koska ”poissa”-valo rupeaa palamaan. Kun viime kevätkin oli niin tahmeaa ja siellä oli kovaa turbulenssia, kausi olisi tarvinnut hyvän alun, mutta kun varsinkin puolustaminen oli niin vaisua, niin silloin sen näkee, että solmu on aika kova eikä siinä ollut merkkejäkään, että se olisi aukeamassa.

Mannerin palkkauksella HPK saa nyt rauhan lähteä rakentamaan nousua SM-liigan hänniltä. Aikaa ei kuitenkaan ole loputtomiin, sillä liigakarsintojen paluun myötä sarjan kaksi viimeistä joutuvat pelaamaan keväällä play out -sarjassa karsintoihin joutumista vastaan.

– Manner on mahtavan positiivinen hahmo. Intohimo on kyllä ihan tapissa, Kivi sanoo.

– Usein muutama pelaajavahvistus on hyväksi, koska ne pistävät kemian uusiksi. Valmentajanvaihdos laittaa uusiksi myös sisäisesti sitä, että kuka pelaa ja miten pelaa. Sehän sen vaihdoksen idea on. Erot ovat niin pienet, että pienelläkin onnistumisella voi saada itseluottamuksen takaisin. 

Lue myös:

    Uusimmat