Konkaripakilta paljonpuhuva lausunto huippuvireisen NHL-tähden jättipelikiellosta – "Hän teki valintansa"

Colorado Avalanche menetti tähtihyökkääjänsä Valeri Nitshushkinin riveistään juuri ennen Dallas Stars -pudotuspelisarjan neljättä ottelua. Joukkue otti pelin jälkeen kantaa huippuvireisen venäläisen jättipelikieltoon.

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA kertoivat juuri ennen Dallasin ja Coloradon välisen pudotuspelisarjan neljättä ottelua, että Nitshushkin on asetettu kuuden kuukauden mittaiseen pelikieltoon ja kolmostason hoito-ohjelmaan rikottuaan hoito-ohjelman sääntöjä.

Daily Faceoffin mukaan Nitshushkin olisi reputtanut hiljattain huumetestin.

Nitshushkin on ollut kevään pudotuspeleissä hurjassa vireessä ja iskenyt kahdeksassa pelaamassaan ottelussa tehot 9+1. Venäläistähden putoaminen riveistä juuri ennen tärkeää ottelua oli joukkueelle kova isku, mutta päävalmentaja Jared Bednar ei sysännyt tappiota shokkiuutisen syyksi.

– Se heikentää joukkuettamme. Ei siitä ole kysymystäkään. Hän on merkittävä pelaaja. Menetimme hyvän pelaajan, mutta emme käytä sitä tekosyynä, Bednar kertoi medialle ottelun jälkeen.

Nitshushkin jättätyi pois kesken pudotuspelien myös viime vuonna, kun hän joutui Seattlessa kohun keskelle. Nitshushkinin hotellihuoneesta löytyi päihtynyt nainen ja poliisikin kutsuttiin paikalle.

Hän hakeutui NHL:n hoito-ohjelmaan ensimmäisen kerran tammikuussa henkilökohtaisten ongelmien vuoksi, mutta palasi joukkueen vahvuuteen jo helmikuussa.

Bednar toivoo, että Nitshushkin saa elämänsä järjestykseen.

– Olen oppinut tuntemaan hänet ihmisenä ja haluan parasta hänelle. Haluan, että hän on onnellinen – oli hän sitten joukkueessamme tai ei. Toivomme, että hän saa apua ja löytää rauhan. Jääkiekossa ei ole kyse elämästä tai kuolemasta.

Monet Nitshushkinin joukkuetoverit kommentoivat jättipelikieltoa maltillisesti.

– Ei sille voi mitään. Valitettavasti niin tapahtui. Meidän on keskityttävä työhömme. Olemme pudotuspelien toisella kierroksella. Tämä on kovaa bisnestä. Meidän on keskityttävä kavereihin, jotka ovat pukukopissamme, hyökkääjä Andrew Cogliano kommentoi Guerilla Sportsille.

– Se on valitettavaa. Toivon hänelle kaikkea parasta. Yritämme keskittyä vain omaan työhömme ja yrittää keskittyä asioihin, joihin voimme vaikuttaa, venäläisvahti Aleksandr Georgijev harmitteli.

Myös Coloradon 37-vuotias konkaripuolustaja Jack Johnson kommentoi aihetta lyhytsanaisesti, mutta rivien välistä luettavissa on muita joukkuetovereita painavampi viesti.

– Hän teki valintansa. Siinä kaikki, mitä aion sanoa asiasta. Hän teki valintansa, Johnson kommentoi Denver Postille.

Nitshushkinin pelikielto on ainakin kuuden kuukauden mittainen. Hän ei saa pelikieltonsa aikana lainkaan palkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat