Toim.Sari-Leena Heilanen
Kookostryffelit
200 g kookosrasvaa
100 g tummaa taloussuklaata
1 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kanamuna
koristeluun:
kookoshiutaleita
Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään, lisää kanamuna. Laita samaan astiaan hieman jäähtynyt rasva-suklaa-seos voimakkaasti vatkaten. Anna seoksen hyytyä pari tuntia jääkaapissa. Pyörittele massasta palloja ja kierittele niitä kookoshiutaleissa. Säilytä tryffelit kylmässä.
Karamelliomenat
200 g sokeria (mieluiten tummaa)
1 1/4 dl siirappia
100 g margariinia
1 tl vanilijaa
1 1/4 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
omenoita
koristeluun:
pähkinärouhetta tai nonparelleja
Keitä sokeria, siirappia, kermaa, margariinia ja suolaa kattilassa keskenään, koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Seoksesi on kiehunut tarpeeksi, kun tiputat seosta tipan vesilasiin, jossa on kylmää vettä ja tippa jähmettyy välittömästi. Anna valmiin seoksen jäähtyä hetki. Pese omenat erittäin hyvin. Aseta omenat puisten tikkujen päihin. Askartelutikut tai itämaiset syömäpuikot ovat varsin hyviä tähän tarkoitukseen. Pyörittele omenaa siirapissa ja koristele ne haluamallasi tavalla. Asettele omenat leivinpaperille ja säilytä jääkaapissa.
Suklaapikkuleivät
50 g voita tai margariinia
2 kanamunaa
1 rkl maitoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl jauhettua mantelia
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl laivinjauhetta
1 pss kaakaovanukasaineiksia
koristeluun:
tomusokeria
Sulata voi. Sekoita kanamunat ja maito keskenään. Lisää seokseen kaikki kuivat aineet. Lusikoi taikinaa muotteihin tai pellille leivinpaperin päälle. Paista kakkuja 175 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele jäähtyneet pikkuleivät tomusokerilla ja tarjoile.