Koronarokotteen valmistelu ennen pistämistä on tarkkaa työtä – näin se tehdään!

Koronarokotteen valmistelu vie aikaa sekä vaatii ottamaan huomioon monia asioita.

Mikkelin keskussairaalassa työskentelevä farmaseutti Salla Hirvonen painottaa, että koronarokotteen ajanvarauksien tietäminen etukäteen on tärkeää.

– Silloin osataan tehdä oikea määrä annoksia, ettei niitä menisi hukkaan.

Rokotepulloon lisätään 1,8 milliä keittosuolaa. Tämän jälkeen pullosta vedetään 1,8 milliä ilmaa paineen tasaamiseksi. Rokote sekoitetaan kääntelemällä pulloa kymmenen kertaa.

Sekoittamisen jälkeen rokotteet säilyvät huoneen lämmössä kaksi tuntia. Liuottimen kanssa säilyvyys on jopa kuusi tuntia.

– Emme pidä huoneenlämmössä rokotteita koskaan kahta tuntia, meillä on kylmäboksi myös täällä.

Kun rokote otetaan boksista, se laimennetaan heti ja myös piikitetään mahdollisimman nopeasti.

Ohjeistuksena on, että rokotetta ei saa kuljettaa pitkiä matkoja, vaan sen pitää sijaita lähellä.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Essotessa. johon Mikkelikin kuuluu, rokottamisessa on onnistuttu ennätystahtiin.

Mikä on nopean rokottamisen salaisuus? Katso se ylhäällä olevalta videolta

Lue myös:

    Uusimmat