Koronavilkun kautta ilmoitettu yli 600 tartuntaa – tarkista sovelluksen päivitys, jotta et jää paitsi mahdollisesta varoituksesta

Koronavilkku-sovelluksen kautta ilmoitettiin 600 koronavirustartuntaa syyskuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että noin joka kolmas syyskuussa viruksen saanut ilmoitti tartunnastaan Koronavilkun kautta, THL kertoo.

Käyttäjä ilmoittaa tartunnastaan syöttämällä sovellukseen kertakäyttöisen avauskoodin. Avauskoodi annetaan terveydenhuollosta tartunnan vahvistumisen jälkeen.

Noin tuhat ihmistä on tehnyt Koronavilkun ilmoituksen perusteella oirearvion Omaolo-palvelussa. Omaolon lisäksi altistumisilmoitukset ovat poikineet yhteydenottoja esimerkiksi työterveyshuoltoon, THL kertoo tiedotteessaan.

Yksityisyydensuojan vuoksi Koronavilkun antamien altistusilmoitusten kokonaismäärästä ei ole tietoa.

Koronavilkusta julkaistu päivitys

THL:n mukaan koronavilkusta on julkaistu uudet versiot. Käyttäjän on tärkeää varmistaa, että Koronavilkku-sovellus on päivitetty uusimpaan versioon.

– Jos käytät Android-puhelinta (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi, Nokia), avaa Koronavilkku-sovellus päivityksen jälkeen, jotta tarvittavat muutokset tulevat voimaan, tiedotteessa kerrotaan.

Teknologiayhtiö Solita korjaa parhaillaan ongelmaa, joka koskee useiden tuntien mittaisia altistumistilanteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kodeissa tapahtuvat altistumiset, joissa yhdellä perheestä on todettu tartunta. Koronavilkku ei ole lähettänyt näistä kohtaamisista altistumisilmoituksia muille perheenjäsenille.

– Vika on käyttöjärjestelmän rajapinnassa, ja korjaamme sitä parhaillaan. Vika koskee pitkiä, yhtäjaksoisia altistumistilanteita. Se ei vaikuta satunnaisten kohtaamisten seurantaan, sanoo Solitan teknologia-asiantuntija Sami Köykkä tiedotteessa.

Koronavilkku-sovellusta on ladattu Suomessa yli 2,2 miljoonaa kertaa.

Katso video: Näin katsot Koronavilkku-sovelluksen tekemät altistumistarkistukset Android-puhelimesta.

Lue myös:

    Uusimmat