Korvaaja Sergio Pérezille? F1-testistä ilmoilla kovia puheita – Red Bull -pomo kommentoi

Daniel Ricciardo ja Liam Lawson ajavat RB-autolla tällä viikolla F1-testin, jolla Red Bullin on spekuloitu kartoittavan mahdollista korvaajaa Sergio Pérezille loppukaudeksi. Red Bull -tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan kyse on kuitenkin kuvauspäivästä.

Ricciardo ja Lawson kaasuttelevat Crash.net-sivuston mukaan tällä viikolla Red Bullin sisartalli RB:n autolla Imolassa. Red Bullin entinen kisakuljettaja Ricciardo on RB:n nykyinen kisapilotti, Lawson puolestaan Red Bullin ja RB:n reservikuski.

Testiä on Crash.netin mukaan pidetty kaksintaisteluna, jossa selvitettäisiin, kuka mahdollisesti korvaisi heikosti suoriutuneen Sergio Pérezin loppukaudella Red Bullilla.

Red Bull -tallipäällikkö Christian Hornerin sunnuntaisen Span F1-osakilpailun jälkeiset sanat kielivät kuitenkin toista. Australialainen Ricciardo ja uusiseelantilainen Lawson eivät Hornerin mukaan aja rengastestiä, vaan kyse on kuvauspäivästä ja sisällöstä.

– Se tehdään nykyisellä autolla, koska sillä voi ajaa 200 kilometriä tunnissa, Horner sanoi ja lisäsi, että sekä Ricciardolle että Lawsonille on luvassa paljon kuvausaikaa.

"Etusijalla tukea 'Checoa'"

Siinä missä alankomaalainen kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen johtaa Red Bullilla jälleen selkeästi kuljettajien MM-sarjaa, Sergio Pérezin suoritukset ovat olleet pitkään karuja. Viimeisimpien kahdeksan osakilpailun aikana meksikolainen ei ole yltänyt seitsemättä sijaa korkeammalle, ja hän on valahtanut MM-sarjassa seitsemänneksi. Potkuspekulaatiot ovat jyllänneet, olkoonkin että Red Bull julkisti kesäkuussa kaksivuotisen jatkosopimuksen sen riveihin vuodesta 2021 kuuluneen Pérezin kanssa.

Horner muotoili Red Bullin olevan "erinomaisessa asemassa", jossa sillä on "kaikki informaatio".

– Etusijalla on tukea "Checoa" (Pérez) ja ymmärtää, mitä hän tarvitsee.

– Me kaikki haluamme hänen kääntävän tilanteen päälaelleen. Haluamme nähdä hänen onnistuvan.

Red Bull on voittanut edelliset kaksi valmistajien maailmanmestaruutta suvereenisti, mutta kilpailun kiristyttyä ja Pérezin oltua ahtaalla taisto on menossa tänä vuonna tiukemmaksi. Red Bull johtaa tällä hetkellä tallien kilpailua 42 pisteellä ennen McLarenia.

– Sergio tietää, että valmistajien MM-taistoa ajatellen molempien autojen on oltava McLarenien edellä, jos vain mahdollista. Viime kisoissa näin ei ole ollut. Tavoite on voittaa sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruudet. Keskustelemme maanantaina siitä, mikä on paras tapa saavuttaa se, Helmut Marko sanoi ennen Span kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat