Korvan lävistys voi umpeutua jopa tunneissa – lävistäjä kertoo, voiko korun laittaa vielä takaisin

Välillä korvakorut tuppaavat putoamaan tai korviksia ei vain tule käytettyä moniin viikkoihin. Kokenut lävistäjä kertoo, miten nopeasti korvalehden lävistys umpeutuu.

Jos korvakoru sattuu tippumaan ja katoamaan tai kovakorujen käyttö vain muuten jää, voi reikä ehtiä umpeutumaan.

Se, miten nopeasti umpeutuminen tapahtuu, on kuitenkin yksilöllistä. Mitään tiettyä aikaa ei voi sanoa, koska kaikki ovat yksilöitä ihon paranemisen suhteen. 

Joillain ihmisillä korvalehden lävistys voi supistua tai lähteä umpeutumaan jo tunneissa, vaikka lävistys olisi tehty vuosia sitten, kertoo 14 vuotta lävistäjänä työskennellyt Maarit Savolainen Jyväskylän Underground store & piercing studiolta.

Iho voi parantaa itseään hyvin nopeasti, mikä aiheuttaa reiän nopean umpeutumisen tai sen, että sinne kehittyy ihokalvo.

Savolaisen mukaan on kuitenkin myös monia, joilla korvalehden lävistykset eivät umpeudu vuosiin, vaikka ei käyttäisi korvakoruja.

Iho on elastinen ja venyy vuosien mittaan, eivätkä lävistysreiät näin ollen välttämättä enää umpeudu.

Korvakorun voi laittaa umpeutuneeseen reikään, jos..

Yleisimmin korvalehden lävistykseen kasvaa ohut ihokalvo joko etu- tai takapuolelle, joka estää korvakorun laittamista paikoilleen tai tekee siitä hankalaa. 

Korvakorun voi painaa kalvosta läpi, jos se ei tuota paljon suoranaista kipua tai kirvelyä. Moni ei edes tunne kalvon puhkeamista, sen sijaan korun takaisin laitto voi vain olla työläämpää.

Savolainen kuitenkin muistuttaa, ettei korvakorua saa painaa umpeutuneeseen reikään, jos se aiheuttaa kohtuuttoman paljon kipua tai verenvuotoa.

Silloin on käytävä asianmukaisessa lävistysliikkeessä pyytämässä apua ammattitaitoiselta lävistäjältä, joka mahdollisesti saa korun paikalleen tai tarvittaessa tekee uuden lävistyksen umpeutuneen tilalle.

Katso myös video: Miksi tatuoinnit ja arvet ovat erityisen riskialttiita alueita melanoomariskin suhteen?

Miksi tatuoinnit ja arvet ovat erityisen riskialttiita alueita melanoomariskin suhteen? 1:38
Ihotautien erikoislääkäri Carl Kyrklund kertoo videolla, miten UV-säteet vaikuttavat ihoon, jossa on tatuointeja, arpia tai pisamia.

Lue myös:

    Uusimmat