Koulurepulla on suuri merkitys elämän käännekohdassa – kauppa käy kuumana

Reppuostoksilla käynti ennen koulun alkua on merkittävä hetki ennen opintien alkua. Koulureppu voi olla osa ensimmäisiä lapsen tekemiä omaan tyyliin liittyviä tärkeitä päätöksiä. Repun tärkeimpinä ominaisuuksina nähdään väri, käytännöllisyys ja brändi.

– Tämä on ajankohtana otollinen aika hankkia reppua, koska valikoima on parhaimmillaan juuri nyt, Stadium Triplan kauppias Niki Lasarjan-Kuoppala sanoo.

Reppu on kouluun välttämätön väline, jolla kirjat ja koulutarvikkeet kulkeutuvat opinahjoon.

Lasarjan-Kuoppalan mukaan pienemmät reput päiväkoti- ja viskari-ikäisille ovat käyneet hyvin kaupaksi. Lisäksi tietyt brändireput ovat jo loppu.

Koulut alkavat torstaina, niin varmaa kauppa kiivaimmillaan tiistaina ja keskiviikkona. Nytkin täällä on kova hulina.

Repuntäydeltä hyvää tekoa

Hope ry ja Osuuspankki ovat vuosittain järjestäneet valtakunnallisen Reppu joka selkään -keräyksen, jossa tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa repuilla ja koulutarvikkeilla.

Keräys on järjestetty jo seitsemän kertaa. Sen avulla on joka vuosi saatu yhteensä tuhansia reppuja peruskoululaisille. 

– Reput kuluvat vuoden mittaa ja niitä saattaa mennä rikkikin, joten tarvetta repuille on koko kouluvuoden ajan, Hope ryn toiminnanjohtaja Eveliina Hostila sanoo.

Reppulahjoituksia pystyy tekemään ottamalla yhteyttä paikalliseen Hope ry:n toimipisteeseen. Vähiten lahjoituksia tulee teini-ikäisille, koska pienille lapsille on helpompi ostaa reppuja.

Hostila näkee, että uudella repulla on symbolinen merkitys ihmisille, joka aloittamassa jotakin uutta.

– Reppu kuvastaa koulun alkua ja uutta alkua elämässä. Se ei ole taitekohta pelkästään ekaluokkalaisille, vaan myös vaikka nuorelle, joka menee yläkouluun tai lähtee opiskelemaan ammattikouluun tai lukioon, Hostila sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat