Krista Pärmäkoski paljasti sisäpiiritietoa Antti Tuiskun hiihtoprojektista

Krista Pärmäkoski asettanut takarajan isolle urapäätökselle – ensi kaudessa kutkuttava porkkana 1:01
Krista Pärmäkoski asettanut takarajan isolle urapäätökselle – ensi kaudessa kutkuttava porkkana.

Suomen maastohiihtotähti Krista Pärmäkoski seuraa mielenkiinnolla ja ajoittain paraatipaikalta musiikkiuran jättäneen Antti Tuiskun kunnianhimoista urheiluprojektia. 

Aiemminkin innokkaana hiihtäjänä tunnettu Tuisku, 40, ilmoitti viime helmikuussa osallistuvansa SM-kisojen vapaan hiihtotavan kisaan keväällä 2025 aikomuksenaan menestyä. Apuna entisellä menestysartistilla on muun muassa valmentaja Reijo Jylhä

12-kertainen arvokisamitalisti Krista Pärmäkoski on tuntenut Tuiskun jo vuosien ajan. Hän suhtautuu Tuiskun hiihtoprojektiin suurella mielenkiinnolla.  

– Kiva, että Antti on lähtenyt siihen rohkeasti. Hän varmasti tietää oman potentiaalinsa siellä. Ja hänellä on leirityssuunnitelma, joten kyllä siellä ihan tosissaan vedetään, Pärmäkoski kommentoi MTV Urheilulle viime viikolla. 

– Ja sen verran voin paljastaa, että olen myös menossa Kilpisjärvelle, missä Antti leireilee. Vähän pääsen näkemään hänen harjoitteluaan siellä. 

Pääkuvan videolla Pärmäkoski vastaa kysymyksiin uransa jatkosta – ensi kaudessa olisi kutkuttava porkkana. 

Pärmäkoski on valmistautunut antamaan tekniikkavinkkejä. 

– Hän saattanee siellä jotain kysyä, huippuhiihtäjä naureskelee. 

– Katsotaan kumpi siellä kirittää kumpaa. Veikkaan, että Antti on aika paljon paremmassa kunnossa tällä hetkellä kuin minä. Hänellä on harjoitukset pyörineet, ja minä olen enemmän vain maannut sohvalla tai aurinkotuolissa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tuiskun puheet "menestymisestä" SM-kisoissa on vaikea asettaa kontekstiin. Tuloslistan ehdoton kärki voidaan ainakin suoralta kädeltä unohtaa. 

– Hyvin vaikea arvioida tässä vaiheessa. Antti on osoittanut olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta kuinka paljon hän pystyy tekniikka hiomaan tämän vuoden aikana. Se on varmasti isoin kysymys siinä. 

– Ja kun puhutaan välineurheilusta, niin jos sattuu huono kapula siihen kisapäivään, niin se vaikuttaa tosi paljon. Ehkä yhden kisan perusteella on vaikea arvioida sitten sitä, että oliko taso täysin siinä. Olen ymmärtänyt, että Antilla saattaa olla joku muukin kisa kenties tulossa, Pärmäkoski vihjailee. 

Ainoa mittatikku tällä hetkellä on viime huhtikuussa Tuiskun hiihtämä vapaan 20 kilometrin kilpailu Muurolassa. Siellä hän hävisi miesten yleisen sarjan voittajalle Kalle Häkkiselle reilut seitsemän minuuttia. Häkkisen sijoitukset SM-hiihtojen vapaan kisoissa ovat pyörineet viime vuosina 130:n hujakoilla. 

– Uskon, että on parempaa tulossa kuin tämä yksi kisa, jonka hän jo hiihti, Pärmäkoski summaa Tuiskuun kohdistuvat odotukset. 

Lue myös:

    Uusimmat