Kruununprinssi Haakon kommentoi Mette-Maritin pojan rikosepäilyä: "Vakava asia"

Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin poikaa Marius Borg Høibya syytetään pahoinpitelystä. Mette-Maritin puoliso kruununprinssi Haakon kommentoi puolisonsa pojan rikosepäilyä. 

Norjan kruununprinssi Haakon  on kommentoi puolisonsa kruununprinsessa Mette-Maritin pojan Marius Borg Høibyn, 27, rikosepäilyä. Hänet pidätettiin sunnuntaina 4. elokuuta, kertoo muun muassa Dagbladet-lehti

– Se on vakava asia, kun mukana on poliisi, Haakon kertoi Dagbladetin mukaan Pariisissa 7. elokuuta, missä hän on kannustamassa Norjan olympiatiimiä. 

– Ei ole oikein mennä yksityiskohtiin. Tämä koskee minuakin, mutta olen täällä kannustamassa joukkuettamme olympialaisissa. Täällä tapahtuu fantastisia saavutuksia, Haakon jatkoi. 

Borg Høiby pidätettiin Oslon Frognerissa sijaitsevassa yksityisasunnossa tapahtuneen, väkivaltaiseksi kuvaillun välikohtauksen jälkeen. 20-vuotiaan naisen kerrotaan loukkaantuneen välikohtauksessa.

Se og Hør -lehti kertoo, että uhri vietiin tapahtuneen jälkeen sairaalaan tutkittavaksi. Se og Hørin mukaan naisella diagnosoitiin aivotärähdys ja hän pääsi sairaalasta maanantaiaamuna.

Norjalaismedioiden mukaan Borg Høibya syytetään pahoinpitelystä. Oslon poliisin lehdistöpäällikkö Unni Grøndal vahvistaa pahoinpitelysyytteen Nettavisen-lehdelle. Grøndalin mukaan Borg Høiby on nyttemmin päästetty vapaalle jalalle.

Haakonin mukaan ei ole varmaa, tuleeko Mette-Marit hänen seurakseen Pariisiin, kuten oli alun perin suunniteltu. 

– Perheessä on tärkeää olla tukena toisillemme. Hän oli toivonut pääsevänsä paikalle ja odotti sitä innolla, Haakon kertoi Pariisissa.

Haakon lisäsi, että he ottavat asian tiimoilta nyt päivän kerrallaan. 

Borg Høibyn puolustusasianajaja Øyvind Bratlien ei kommentoinut tapausta keskiviikkona. Dagbladet kysyi muun muassa, mikä on 27-vuotiaan kanta syytteisiin ja milloin kuulustelut järjestetään.

En ole saanut poliisilta mitään uutta tietoa asiasta, enkä siksi voi vielä kommentoida asiaa enempää, puolustusasianajaja sanoi keskiviikkona.

Dagbladet on ollut yhteydessä loukkaantuneeseen naiseen keskiviikkona 7. elokuuta. Hän kertoi, ettei hänelle ole nimetty puolustusasianajajaa, eikä hän kommentoi tapausta missään vaiheessa.

Haakonilla ja Mette-Maritilla on kaksi yhteistä lasta: prinsessa Ingrid Alexandra, 20, ja prinssi Sverre Magnus, 18.Borg Høiby on Mette-Maritin aiemmasta liitosta.

Lue myös:

    Uusimmat