Prinsessa Mette-Maritin Marius-pojasta vuoti julkisuuteen järkyttävä kuva – prinssi Haakon: "Tiesimme joitakin ongelmia olevan"

Useista rikoksista epäillystä Marius Borg Høibysta julkaistiin viikonloppuna saksalaisen Bild-lehden toimesta kuva, jossa Norjan prinsessa Mette-Maritin vanhin lapsi poseeraa muun muassa pistooli kädessään. Borg Høibya syytetään muun muassa tyttöystävänsä pahoinpitelystä elokuun alussa.

Saksalainen Bild-lehti julkaisi sunnuntaina 25. elokuuta Norjan kruununprinsessa Mette-Maritinesikoisesta Marius Borg Høibysta shokeeraavan kuvan, jossa tämä poseeraa muun muassa pistooli kädessään. Borg Høibya epäillään tyttöystävänsä pahoinpitelystä, vahingonteosta sekä uhkailusta, joka oli tapahtunut sunnuntaina 4. elokuuta, jolloin hänet myös pidätettiin. 

Kuvassa paidaton, aurinkolaseihin sonnustautunut Borg Høiby poseeraa kädessään pistooli, kahvikuppi sekä Dom Perignon -shamppanjapullo. Borg Høibyn housunpielet ovat täynnä seteleitä. Pistoolin aitoudesta ei ole varmuutta. Kuva on otettu vuoden 2023 syksyllä yksityisasunnossa pidetyissä juhlissa Oslossa.

Mette-Maritin puoliso ja Borg Høibyn isäpuoli kruununprinssi Haakon  kommentoi asiaa maanantaina 26. elokuuta Lounais-Norjassa järjestettävien öljy- ja energiamessujen avaisissa. Haakon kertoi, ettei ole tarkemmin tietoinen kuvasta, mutta totesi yleisesti kyseessä olevan vakava asia.

– Haluamme, että kaikki asianosaiset saavat apua ja tukea. Tämä on nyt oikeuslaitoksen käsiteltävänä oleva tapaus, ja poliisi tekee töitä sen kanssa. Kaikkia asianosaisia kuullaan, ja se on hyvä asia.

Borg Høiby myönsi aiemmin elokuussa tyttöystävänsä pahoinpitelyn ja kertoi olleensa kokainiin sekä alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän kertoi myös kärsivänsä mielenterveysongelmista. Toimittajat tiedustelivat prinssi Haakonilta, tiesivätkö hän sekä Mette-Marit Borg Høibyn haasteista. 

– Tiesimme, mitä Marius kertoi meille, ja tiesimme joitakin ongelmia olevan. En halua mennä yksityiskohtiin siitä, miten meillä menee, mutta tämä on tietysti vaikeaa aikaa. 

Haakonilta tiedusteltiin myös suoraan, oliko tämä yllättynyt, kun Borg Høiby pidätettiin muutama viikko sitten. 

– En voi kommentoida tapausta suoraan. Ymmärtäkää, että on parempi, jos asianajajat vastaavat kysymyksiin.

Sen jälkeen, kun Borg Høiby pidätettiin kumppaninsa pahoinpitelystä epäiltynä, on kaksi hänen entistä kumppaniaan kertonut julkisesti joutuneensa sekä fyysisesti että henkisesti pahoinpidellyksi Borg Høibyn toimesta omissa suhteissaan. 

Oslon poliisi on kertonut kuulustelleensa Borg Høibyn entisiä kumppaneita Juliane Snekkestadia sekä Nora Hauklandia, ja aloittaneensa  tutkinnan, jossa kummallakin naisella on uhrin asema erillisissä tapauksissa. Borg Høibya ei ole asetettu syytteeseen tutkintaan liittyen. Borg Høibysta tehtiin myös 7. elokuuta rikosilmoitus liittyen varastettuun skootteriin. 

Bild on julkaissut Borg Høibysta myös toisen kuvan, jossa hän poseeraa ystävänsä kanssa oslolaisella klubilla syksyllä 2023. Kuvassa Borg Høiby pitelee käsissään valkoista jauhetta sisältävää muovipussia. Kuvan näet täältä.

Borg Høiby on kruununprinsessa Mette-Maritin vanhin lapsi. Hänen isänsä on prinsessan  entinen kumppani Morten Borg. Borg Høiby oli 4-vuotias, kun hänen äitinsä Mette-Marit meni naimisiin kruununprinssi Haakonin  kanssa. Hänellä itsellään ei ole kuninkaallista titteliä. 

Prinsessa Mette-Marit ei ole kommentoinut julkisesti vanhimman lapsensa rikosepäilyjä.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat