Mette-Marit vaikenee edelleen Marius-poikansa rikossyytteistä – kertoi sen sijaan kantansa itseensä kohdistuneeseen kritiikkiin

Norjan hovi on pysytellyt vaiti Marius Borg Høibyn syytteistä.

Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin esikoispoika Marius Borg Høiby, 27, on ollut viime aikoina kohun silmässä rikosepäilyjensä vuoksi. Borg Høibya epäillään tyttöystävänsä pahoinpitelystä, vahingonteosta sekä uhkailusta. Epäillyt rikokset tapahtuivat sunnuntaina 4. elokuuta, jolloin Borg Høiby myös pidätettiin. 

Mette-Maritin puoliso ja Borg Høibyn isäpuoli kruununprinssi Haakon  kommentoi aiemmin lyhyesti Borg Høibyn rikossyytteitä, mutta Mette-Marit on pysytellyt asian tiimoilta hiljaa. Kruununprinssipari tapasi tällä viikolla lehdistöä maakuntakiertueensa yhteydessä, ja heille esitettiin toistuvasti kysymyksiä Borg Høibyyn ja tämän rikosepäilyihin liittyen.

Mette-Marit ei tälläkään kertaa halunnut kommentoida asiaa.

Kunnioituksesta kaikkia asianosaisia ​​kohtaan pyydän ymmärrystä sille, etten halua kommentoida tätä tapausta tällä hetkellä, Mette-Marit sanoi toistuvasti Se og Hør -lehden mukaan.

Sen sijaan Mette-Marit kertoi mielipiteensä kritiikistä, jota häneen on kohdistettu poikansa rikosepäilyihin liittyvän hiljaisuutensa vuoksi.

– Olen samaa mieltä kritiikistä, hän sanoi.

Kruununprinssiparilta tiedusteltiin myös heidän mediastrategiastaan, jota mukaillessaan he noudattavat Borg Høibyn osalta radiohiljaisuutta.

– Meidän mielestämme tällä hetkellä ei ole oikein sanoa asiasta enempää. Kaikkien asianosaisten vuoksi uskomme, että se on oikea tapa toimia, Haakon sanoi

Borg Høiby myönsi aiemmin elokuussa tyttöystävänsä pahoinpitelyn ja kertoi olleensa kokainiin sekä alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän kertoi myös kärsivänsä mielenterveysongelmista.

Sen jälkeen, kun Borg Høibyn pahoinpitelysyytteestä uutisoitiin, on kaksi tämän entistä kumppania väittänyt kumpikin omilla sosiaalisen median kanavillaan joutuneensa sekä henkisen että fyysisen väkivallan uhriksi Borg Høibyn toimesta seurustellessaan tämän kanssa.

Oslon poliisi on kertonut kuulustelleensa Borg Høibyn entisiä kumppaneita Juliane Snekkestadia sekä Nora Hauklandia, ja aloittaneensa  tutkinnan, jossa kummallakin naisella on uhrin asema erillisissä tapauksissa. Borg Høibya ei ole asetettu syytteeseen tutkintaan liittyen. Borg Høibysta tehtiin myös 7. elokuuta rikosilmoitus liittyen varastettuun skootteriin. 

Borg Høiby on kruununprinsessa Mette-Maritin vanhin lapsi. Hänen isänsä on prinsessan  entinen kumppani Morten Borg. Borg Høiby oli 4-vuotias, kun hänen äitinsä Mette-Marit meni naimisiin kruununprinssi Haakonin kanssa. Hänellä itsellään ei ole kuninkaallista titteliä. 

Lue myös:

    Uusimmat