KU: Kansanedustaja Hanna Sarkkinen ei pyri vasemmistoliiton puheenjohtajaksi perhesyiden takia

Vasemmistoliitto valitsee uuden puheenjohtajan lokakuussa. Nykyinen puheenjohtaja Li Andersson on ilmoittanut luopuvansa tehtävästä.

Kansanedustaja Hanna Sarkkinen ei pyri vasemmistoliiton puheenjohtajaksi perhesyiden takia, kertoo Kansan Uutiset. Lehti kertoo Sarkkisen olevan raskaana.

– Minua on paljon pyydetty puheenjohtajakisaan, mutta oman perhetilanteen vuoksi en siihen lähde. Uusi puheenjohtaja valitaan lokakuussa, ja minä olen silloin todennäköisesti synnytyslaitoksella, sanoo Sarkkinen lehdelle.

Sarkkinen perustelee päätöstään sillä, että uuden puheenjohtajan on hyödynnettävä valinnan jälkeinen näkyvyys. Hän ei myöskään pystyisi vanhempainvapaan takia johtamaan puoluetta ensi vuoden keväällä pidettävissä kunta- ja aluevaaleissa.

Vasemmistoliiton nykyinen puheenjohtaja Li Andersson on ilmoittanut, että hän luopuu puheenjohtajuudesta syksyllä. Uusi puheenjohtaja valitaan lokakuussa pidettävässä puoluevaltuuston kokouksessa.

Puheenjohtajakilpaan ei ole ilmoittautunut vielä yhtään ehdokasta.

Sarkkinen sanoo, että hän asettuu todennäköisesti ehdolle ensi vuoden kevään kunta- ja aluevaaleissa. Sarkkinen on kolmannen kauden kansanedustaja Oulusta.

Pekonen johtanut eduskuntaryhmää aiemmin

Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen pyrkii puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

– Koen, että tehtävä on erittäin mielenkiintoinen ja todella tärkeä päivänpolitiikan näkökulmasta. Olen tehnyt sitä aiemmin ja pidän siitä työstä, sanoo Pekonen uutismedialle.

Pekonen toimi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2015–2019. Ryhmän varapuheenjohtajana hän on toiminut tämän vuoden helmikuusta lähtien.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmälle valitaan uusi puheenjohtaja europarlamenttiin valitun Jussi Saramon tilalle. Eduskuntaryhmä valitsee uuden puheenjohtajan kesäkokouksessa elokuussa.

Pekonen on kertonut aiemmin, ettei hän aio tavoitella puolueen puheenjohtajuutta.

Vasemmistoliiton kansanedustajat Minja Koskela ja Veronika Honkasalo ovat kertoneet harkitsevansa puheenjohtajakisaan lähtemistä. Myös kansanedustaja Mai Kivelä on sanonut pohtivansa mahdollista puheenjohtajaehdokkuutta.

 

Lue myös:

    Uusimmat