Minja Koskela hakee vasemmistoliiton puheenjohtajaksi – Veronika Honkasalo ei lähde ehdolle

Minja Koskela (vas.) tavoittelee vasemmistoliiton puheenjohtajuutta.

Vasemmistosliiton ensimmäisen kauden kansanedustaja Minja Koskela, 36, kertoo tiedotteessaan tavoittelevansa puolueensa puheenjohtajuutta syksyllä.

Vasemmistoliitolla on huiman eurovaalivoiton jälkeen erinomainen tilaisuus kyseenalaistaa hallituksen kurjistava talouslinja ja näyttää keinoja valoisampaan tulevaisuuteen. Tätä vasemmistoliiton vaihtoehtoa haluan olla rakentamassa yhdessä koko puolueen kanssa, Koskela kommentoi ehdokkuuttaan tiedotteessa.

Minja Koskela on syntynyt Heinävedellä, kasvanut Lahdessa ja asuu nykyään Helsingissä. Hänet valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon vuonna 2021 ja eduskuntaan vuonna 2023. Koulutukseltaan hän on musiikin tohtori ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

Honkasalo ei hae puheenjohtajaksi

Vasemmistoliiton nykyinen puheenjohtaja Li Andersson ilmoitti jo kuluvan vuoden keväällä luopuvansa puheenjohtajuudesta syksyllä. Andersson tuli valituksi europarlamenttiin kesäkuun eurovaaleissa.

Kesäkuun lopulla uutisoitiin, että Koskelan lisäksi myös vasemmistoliiton kansanedustajaVeronika Honkasalo harkitsee puheenjohtajakisaan lähtemistä. Myös kansanedustaja Mai Kivelä on sanonut aiemmin pohtivansa mahdollista puheenjohtajaehdokkuutta.

Honkasalo ilmoitti kuitenkin perjantaina pian Koskelan ilmoituksen jälkeen, ettei hae puheenjohtajaksi.

Toisen kauden kansanedustaja ilmoitti asiasta X-tilillään.

Jos päivitys ei näy, voit lukea sen täältä.

Honkasalo julkaisi Facebook-tilillään laajemman kirjoituksen, jossa hän perustelee päätöstään.

Päätös ja siitä kertominen julkisesti on ollut vaikea siksi, että tiedän tuottavani ison pettymyksen niin monelle.

Päätöksen Honkasalo kertoo olevan henkilökohtainen ja hän kertoo haluavansa osallistua lastensa arkeen kansanedustajan työn ohella niin paljon kuin mahdollista.

– Haluan olla lapsilleni läsnä ja tukena arjessa niin paljon kuin kansanedustajan tehtävässäni voin. Se on minulle tässä elämäntilanteessa kaikkein tärkeintä juuri nyt, Honkasalo kirjoittaa.

Honkasalo on tällä hetkellä vasemmistoliiton ensimmäinen varapauheenjohtaja.

Puolueen uusi puheenjohtaja julikstetaan puoluevaltuuston kokouksessa lokakuussa.

Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmälle valitaan uusi puheenjohtaja europarlamenttiin valitun Jussi Saramon tilalle. Eduskuntaryhmä valitsee uuden puheenjohtajan kesäkokouksessa elokuussa.

Juttua päivitetty 16.8.2024 kello 12.51 tiedolla, että Veronika Honkasalo ei tavoittele puheenjohtajuutta.

Lue myös:

    Uusimmat