Nopeasti maukasta ja terveellistä vatsan täytettä, kun nälkä yllättää! Uunibanaanit ovat helpompi ja nopeampi vaihtoehto hedelmäpiirakalle. Uunibanaania on totuttu usein syömään kermavaahdon kanssa, mutta annoksesta voi tehdä myös terveellisen.
Annoksen kolmesta ruokalusikallisesta (= 0,5 dl) leseseosta saa kuitua 9 g eli 30 % päivän tarpeesta. Kuidun kanssa on hyvää muistaa juoda paljon.
4 puolikasta, 2 kpl kahdelle
2 banaania
Päälle:
1 dl Myllyn Paras Kuidukas Leseseosta
1 dl kookoshiutaleita
2-3 rkl juoksevaa margariinia
noin 3 rkl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 tl vaniljasokeria
Halkaise banaanit pituussuunnassa mikrouuniin tai uuniin sopivalle tarjoiluvadille / lautaselle. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja levitä seos halkaistujen banaanien päälle.
Paista 1-1½ minuuttia mikroaaltouunin täydellä teholla (noin 800 W) tai tavallisessa uunissa hetki grillivastuksen alla.
Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi esim. jäätelön tai vaniljakiisselin kanssa.
VINKKI: Samalla täytteellä voit tehdä vaikkapa uuniomenia tai päärynöitä. Näitä hedelmiä tulee paistaa hieman pidempään kuin banaaneja uunissa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy