Kumppanien eroavaisuus tässä asiassa voi pilata jopa seksielämän: "Hyvin epäterve kierre"

Erilaiset näkemykset läheisyydestä voivat pilata seksielämän parisuhteessa. 

Puhutko vahvaa kosketuksen kieltä parisuhteessa, mutta kumppanisi ei niinkään? 

Jos toinen parisuhteen osapuoli haluaa jatkuvasti kiehnätä toisessa, kosketuksesta vähemmän välittävä osapuoli voi tuntea olonsa tukahdutetuksi, asiantuntija varoittaa The Guardianin haastattelussa.

Mitä enemmän toinen nyhtää haleja ja muuta läheisyyttä, sitä enemmän toinen saattaa puolestaan vetäytyä fyysisestä läheisyydestä – myös seksistä. Tämä taas luonnollisesti voi johtaa pariskunnan välisen yhteyden katkeamiseen. 

– He päätyvät karuselliin, jossa toinen vetäytyy yrittäessään kasvattaa etäisyyttä ja toinen yrittää kuroa etäisyyttä umpeen, sanoo seksi- ja parisuhdeterapeutti Natasha Silverman

Tilanne ei ole ihanteellinen kummallekaan.

– Se on hyvin epäterve kierre molemmille ja voi tuntua hyvin henkisesti vahingoittavalta sille osapuolelle, joka tarvitsee enemmän yhteyttä.

Jos tunnistat itsesi kuvatusta tilanteesta, olitpa sitten kumpi osapuoli tahansa, Silverman vakuuttaa, ettei sinussa ole mitään vikaa. Ilmiö on hyvin normaali, eikä "normaalia" määrää läheisyyttä parisuhteessa voi määritellä.

– Se on täysin subjektiivista, Silverman sanoo.

Lisäksi joissain tapauksissa halailun ja seksin tarve voi vähentyä, mitä pidempään parisuhde kestää ja mitä mukavammaksi olo parisuhteessa käy.

– Alkuhuuman jälkeen seksi usein alkaa vähenemään. 

Mistä kumppanisi pitää – ja ei pidä?

Monessa parisuhteessa aletaan elämään omasta lapsuudestakin kenties tuttua perhearkea: asutaan yhdessä, pestään pyykkejä ja laitetaan ruokaa. Kun näin käy, fyysinen ja seksuaalinen kosketus ei ehkä houkutakaan.

– Asiakkaani hermostui todella, kun hänen kumppaninsa silitti hänen hiuksiaan, kun he katsoivat sohvalla televisiota, SIlverman kertoo esimerkin.

Kävi ilmi, että asiakkaan isällä oli ollut tapana silittää tyttärensä tukkaa samassa tilanteessa.

Kumppanilta onkin hyvä kysyä, mistä hän pitää. Jos huomaat, että läheisyyden tarpeesi aiheuttaa jännittyneisyyttä, anna kumppanillesi lisää tilaa.

Silvermanin mukaan ihmisen tapa tehdä aloite läheisyyteen on samankaltainen kuin hänen tapansa tehdä aloite seksiin. Joten jos opit toimivan tavan, mitä tulee läheisyyteen, voit soveltaa oppimaasi myös seksin suhteen ja rikkoa ikävän kierteen.

Katso myös: Pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota?

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
Yksi haluaa aina, toinen ei juuri koskaan. Ovatko erilaiset halut syy erota?

Lähde: The Guardian

 

Lue myös:

    Uusimmat