Kuningas Charlesista julkaistiin video, jossa rikotaan protokollaa häkellyttävällä tavalla

Video, jolla kuningas Charles halaa spontaanisti uusiseelantilaisia rugby-pelaajia, ihastuttaa sosiaalisessa mediassa.

Kuningas Charles, 75, tapasi kuluvalla viikolla Uuden-Seelannin naisten rugbyn maajoukkueen Black Fernsin Buckinghamin palatsissa. Joukkue saapui Lontooseen kamppaillakseen Englannin maajoukkuetta Red Rosesia vastaan. 

Tapaamisesta julkaistiin video, joka on häkellyttänyt ainutlaatuisuudellaan. Videolla näkyy ja kuuluu, kuinka pelaajista Ayesha Leti-I'igatoteaa kuninkaalle, että joukkue toivoi saavansa halata Charlesia. 

– Mutta vain, jos se sopii sinulle, pelaajan kuulee toteavan Charlesille. 

Kuninkaan vastaanotto kysymykselle on yllättävä. 

– Halaus? No miksipä ei, Charles toteaa iloisesti, jonka jälkeen usea joukkueen pelaaja lähestulkoon syöksyy halaamaan nauravaa kuningasta. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Black Fernsin virallisella Instagram-tilillä jaettu video on julkaistu myös brittikuninkaallisten Instagram-tilillä. Video on kerännyt osakseen äärimmäisen paljon kehuvia kommentteja. 

– Ensimmäistä kertaa näen inhimillisen puolen hänestä. Protokollan rikkominen oli fantastista, eräs someseuraaja kommentoi. 

– En ole nähnyt tämän vanhan kaverin hymyilevän noin aikoihin... Hyvin tehty daamit, toinen toteaa.

– Näettekö tunteet hänen silmissään, kolmas pistää merkille.

Independentin mukaan myöhemmin samana päivänä Charles pisti merkille hellyttävän eleen ja mainitsi siitä spontaanisti pitämänsä puheen yhteydessä. 

– Arvostin paljon tilaisuutta tavata teidät sekä saada niin lämmin halaus useimmilta teistä. Hyvin parantavaa, Charles mainitsi. 

Charles ilmoitti alkuvuodesta saamastaan syöpädiagnoosista. Kuninkaalle tehtiin tammikuussa leikkaus laajentuneen eturauhasen vuoksi, ja syöpä diagnosoitiin leikkauksen jälkeen tehtyjen tutkimusten perusteella. Hovi ei ole täsmentänyt sitä, mitä syöpää Charles sairastaa. 

Sen lisäksi, että Charlesin suhtautumista spontaaniin halaukseen on kiitelty sosiaalisessa mediassa, ovat jotkut arvelleet, onko sairastuminen vaikuttanut kuninkaan suhtautumista. Protokollan mukaan brittikuninkaallisiin ei ole sopivaa koskea, elleivät he tee itse aloitetta siihen. Kuninkaallisten halaaminen tällaisissa tilaisuuksissa on lähes tavatonta. 

– Ehkäpä kaiken sen jälkeen, mitä kuningas on käynyt läpi syöpähoitojensa tiimoilta, häntä on muistutettu siitä, että elämä on liian lyhyt sermillä seisomiseen, ja hän voi rentoutua hieman ja olla normaali. Kansa tulee rakastamaan sitä, eräs somekommentoija arvioi. 

Lue myös:

    Uusimmat