Kuvaaja sotki olympiakisaa: "Hyvä tavaton" – Jakob Ingebrigtseniltä karmea arvio seurauksista

Kuvaaja aiheutti hämmentävää kaaosta Pariisin olympialaisten miesten 5 000 metrin alkueräjuoksuun tepastelemalla keskellä rataa.

Kameramies oli kuvaamassa keskiviikkona naisten keihään karsintaa juoksuradalla, eikä vaikuttanut huomaavan riittävän ajoissa, että miesten 5 000 metrin toisen alkuerän juoksijat olivat jo painelemassa kohdalle.

Kuvaaja jäi keskelle juoksijajoukkoa, kun alkuerää oli taivallettu 10 minuuttia. Osa juoksijoista joutui sovittelemaan askeliaan miehen myötä. Isokin kolari oli lähellä, mutta tilanteesta selvittiin onneksi ilman kaatumisia.

Alla näkyy tapahtuneesta kaksi Metro-lehden jakamaa pysäytyskuvaa.

Muiden muassa CBC:n toimittaja Devin Heroux päivitteli tilannetta.

– Kameramies oli keskellä rataa, kun joukko paineli ohi. Enemmänkin urheilijoita olisi voinut kaatua, Heroux kirjoitti X:ssä viitaten siihen, että alkuerissä nähtiin kolareita.

– Dramaattinen aamu radalla. Hyvä tavaton.

"Joillakin kisa pilalle"

Kyseisen 5 000 metrin alkuerän voittoon pistellyt Norjan mahtijuoksija Jakob Ingebrigtsen antoi kuvaajalle täyslaidallisen.

– Amatöörimäistä, Ingebrigtsen puhisi medialle.

– Olin juuri riittävän edessä nähdäkseni, että jotain on tapahtumassa. Hänellä on varsin iso kamerakalusto. Hän tajusi sen aika nopeasti, mutta vahinko oli jo tapahtunut. 

Ingebrigtsen esitti varsin kaamean arvion vaikutuksista.

– Joillakin meni kisa pilalle.

Kahdeksan juoksijaa per kumpikin alkuerä sai suoran loppukilpailupaikan. Kaatuneille urheilijoille myönnettiin lisäpaikkoja, ja kaikkiaan kuusi juoksijaa sai ylimääräisen tiketin finaaliin.

Loppukilpailu juostaan lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat