Keihäspaikalla suomalaisfarssi – "En ollut niin viisas"

Anni-Linnea Alanen epäonnistui rajusti Pariisin olympialaisten keihäskarsinnassa keskiviikkona. Suomalaisheittäjä valitteli jälkikäteen rohkeuden puutetta. 

Alanen kiskaisi parhaallaan vain 55,30 ja oli karsinnan 30:s. Finaaliin olisi vaadittu 61,08 metriä, joten karsinta oli odotettua kovatasoisempi. 

– Pettymys, Alanen summasi heti. 

–  Ei ollut rentoa nähnytkään (heittäminen) tänään, verryttelyssä olonsa hyväksi tuntenut heittäjä jatkoi. 

Alanen on ylittänyt tällä kaudella 60 metriä vain kertaalleen, Mikkelissä 12. heinäkuuta (60,40). Pariisin olympia-areenalla Alasella oli ongelmia askelmerkin kanssa. Rataa on kehuttu nopeaksi.

– Minun olisi pitänyt olla aika paljon rohkeampi ja siirtää askelmerkkiä taakse päin. Se tuli niin lähelle, että heitto meni sumppuun, eikä se lennä mihinkään. Se oli isoin virhe tänään. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomen miesheittäjistä ainakin Toni Keränen puhui samasta karsintansa jälkeen. Alanen oli kuullut nämä kommentit, muttei reagoinut asiaan kentällä, kuten Keränen teki. Keränen heitti karsinnan 3. vedolla uuden ennätyksensä ja eteni finaaliin.  

– Olisi pitänyt olla rohkea. Varsinkin viimeisessä, kun siinä on vielä adrenaliini huipussaan.  

– En ollut niin viisas tällä kertaa, Alanen harmitteli. 

Alanen ei voinut tehdä muuta kuin toivottaa suomalaismiehille, Keräselle, Oliver Helanderille ja Lassi Etelätalolle onnea loppukilpailuun. 

– Minä luotan miehiin. Toivotaan, että ainakin yksi mitali tulisi, Alanen summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat