Kuvernööri: Venäjä ampunut yli 10 ohjusta alas Sevastopolissa – MTV seuraa sotaa Ukrainassa

MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Ukrainassa ja muualla maailmassa lauantaina 23. maaliskuuta 2024. Sunnuntain seuranta löytyy täältä.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


  • Yhdysvallat vetkuttaa edelleen Ukrainan apupakettia
  • Ukrainan joukot kärsivät ammuspulasta rintamalla
  • Ukraina on kiihdyttänyt lennokkihyökkäyksiään Venäjän puolelle
  • EU etsi ratkaisuja Ukrainan tukemiseen
  • Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Sunnuntain seuranta löytyy täältä

22.48 (päivitetty 23.02): Kuvernööri: Venäjä ampunut yli 10 ohjusta alas Sevastopolissa

Venäjän asettaman kuvernöörin mukaan Venäjän ilmapuolustus on ampunut alas yli kymmenen ohjusta Sevastopolin yllä Krimin niemimaalla.

– Armeijamme torjuu massiivisen hyökkäyksen Sevastopolin yläpuolella, kertoo kuvernööri  Mihail Razvozhayev,.

Yhden ihmisen kerrotaan loukkaantuneen ja infrastruktuuria vaurioituneen hyökkäyksessä..

(Reuters)

17.23: Venäjä sanoo vallanneensa kylän Bahmutin länsipuolella Ukrainassa

Venäjän armeija sanoo vallanneensa Ivanivsken kylän Bahmutin kaupungin länsipuolella Ukrainassa. Seuraavaksi venäläisjoukkojen odotetaan yrittävän vallata Tshasiv Jarin kaupunkia.

Venäjä on onnistunut viime viikkoina etenemään hitaasti länttä kohti, kun Ukraina on kärsinyt joukko- ja ammuspulasta. Esimerkiksi viime kuussa Venäjä onnistui valtaamaan Avdijivkan kaupungin lähellä Donetskia.

16.47: Kuvernööri: Kaksi ihmistä kuollut lennokki-iskussa Belgorodiin Venäjällä

Belgorodin kuvernöörin mukaan kaksi ihmistä kuollut ja useita haavoittunut lennokki-iskuissa Belgorodin alueelle Venäjällä lähellä Ukrainan rajaa.

Belgorodin alueen kuvernööri Vjatsheslav Gladkov kirjoitti Telegram-viestissään, että lennokki-iskut tehtiin kahteen piirikuntaan Belgorodissa.

Myös idempänä Samarassa öljynjalostamoihin tehtiin useita lennokki-iskuja, joiden seurauksena syttyi tulipalo Kuibyshevin jalostamossa, kertoo alueen kuvernööri Dmitri Azarov Telegram-viestissään. Kukaan ei haavoittunut iskuissa, hän sanoi.

Venäläisen öljyjätti Rosneftin jalostamo on yksi Samaran suurimmista ja sen tuotantokapasiteetti on sen verkkosivujen mukaan seitsemän miljoonaa tonnia vuodessa.

Toinen isku, joka kohdistui Novokuibyshevskin jalostamoon, sen sijaan onnistuttiin torjumaan siten, ettei vahinkoja syntynyt, kuvernööri sanoi.

Lisäksi Venäjän puolustusministeriö kertoi lausunnossaan tuhonneensa 12 Ukrainan lennokkia yön aikana Brjanskin, Belgorodin ja Voronezhin alueilla lähellä Ukrainan rajaa sekä Saratovin alueella Venäjän kaakkoisosassa.

(STT – AFP)

Perjantain uutisia:

15.05 Ulkoministeri Valtonen: Suomi tuomitsee Venäjän iskut

Ulkoministeri Elina Valtonen sanoo Suomen tuomitsevan jyrkästi Venäjän iskut Ukrainaan.

Valtonen kuvaa X:ssä jakamassaan julkaisussa iskuja hirvittäviksi.

– Iskut haavoittivat useita ihmisiä Kiovassa, tappoivat viattomia uhreja Odesassa ja kohdistuvat kriittiseen energiainfrastruktuuriin useissa paikoissa, mukaan lukien Dnipron vesivoimalaitos Zaporizhzhian kaupungissa.



Valtonen vaatii Venäjää lopettamaan sotansa.

– Suomen tuki Ukrainan itsemääräämisoikeudelle ja alueelliselle koskemattomuudelle on luja. 

– Tarjoamme edelleen puolustusmateriaalia ja muuta materiaalista apua sekä kehitys- ja humanitaarista apua niin kauan kuin on tarpeen. Suomi jatkaa #StandWithUkraine -toimintaa, Valtonen toteaa.

14.54: Ukrainassa öljy- ja kaasuyhtiön laitoksia vaurioitui viime yön iskuissa

Ukrainan valtio-omisteinen öljy- ja kaasuyhtiö Naftogaz kertoi perjantaina, että sen laitokset olivat vahingoittuneet Venäjän viime öisissä iskuissa, kertoo Reuters.

– Asiantuntijat työskentelevät jo vaurioiden korjaamiseksi. Sähkönjakelu on jo palautettu joihinkin (vaurioituneisiin) laitoksiin, ja työntekijämme työskentelevät myös vaurioituneiden kaasuverkostojen korjaamiseksi", Naftogaz sanoi lausunnossaan.

Naftogaz on Ukrainan suurimpia öljy- ja kaasuyhtiöitä.

14.36: Suurkaupunki Harkova kokonaan ilman sähköä Ukrainassa

Ukrainan toiseksi suurin kaupunki Harkova on kokonaan ilman sähköä, kertoo kaupungin pormestari Ihor TerehovTelegramissa. Hänen mukaansa myöskään veden- ja lämmönjakelu eivät toimi.

Harkovassa on totuttu Venäjän jatkuviin ilmaiskuihin. Venäjä pyrki saamaan suuren kaupungin hallintaansa helmikuussa 2022 aloittamansa hyökkäyksen alussa, mutta sen joukot työnnettiin takaisin. Venäjä on pommittanut Harkovaa rutiininomaisesti siitä lähtien.

(STT)

13.53: Venäjä: Ukrainaan tehdyt iskut olivat osa kostoiskujen sarjaa

Venäjän puolustusministeriö sanoi perjantaina, että Ukrainan infrastruktuuriin perjantaina tehdyt iskut olivat osa kostoiskujen sarjaa, joilla pyritään rankaisemaan Ukrainaa sen aiemmin tekemistä hyökkäyksistä Venäjän alueelle, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ukraina on viime viikkoina tehnyt iskuja muun muassa Venäjän alueella sijaitseviin öljynjalostamoihin.

Ministeriö kertoi lausunnossaan, että se iski perjantaina onnistuneesti useisiin sähköverkkokohteisiin, rautateiden solmukohtiin, ampumatarvikevarastoihin ja muihin kohteisiin Ukrainassa.

Ukrainan varapääministeri sanoi perjantaina, että iskut Venäjän öljynjalostamoihin ovat olleetr oikeutettuja. Ukrainan kommentit tulivat sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli tiedotusvälineiden mukaan pyytänyt Ukrainaa lopettamaan lennokki-iskut öljynjalostamoihin.

Lue lisää perjantain uutisia täältä.

Lue myös:

    Uusimmat