Kylian Mbabben asianajajalta kovaa vihjailua raiskausepäilystä

Jalkapallotätähti Kylian Mbappea epäillään raiskauksesta Ruotsissa, ja poliisi tutkii asiaa. Mbappen asianajaja vieraili Ranskan aamutelevisiossa puolustamassa päämiestään.

– Voin vain sanoa, että hänellä ei ole mitään peiteltävää, Mbappen asianajaja Marie-Alix Canu-Bernard sanoi BFMTV:lle RMC:n mukaan.

Aftonbladetin tietojen mukaan Mbappen väitetään olevan raiskauksen tekijä, mutta ainakaan asianajajalla ei ole tästä tarkempaa tietoa. Valitus asiasta on Mbappen leiristä valmisteilla.

– Sitä ei ole vielä tehty, koska emme vielä tiedä, kohdistuuko tämä syytös häneen, Canu-Bernard kommentoi.

Asianajajan mukaan jalkapallotähti elää hyvin vartioidussa ympäristössä, niin sanotussa kuplassa.

– Kupla on olemassa siksi, että se suojelisi häntä riskeiltä. Se sulkee pois asioita. Jos hän sanoo, että ei ole mitään piilotettavaa, tiedän, että meillä on asioita, joita voi esittää tutkintaan – asioita, jotka selittävät ja todistavat tietyt asiat, asianajaja muotoilee.

Mbappen asianajaja ei myöskään pelkää tutkintaa, pikemminkin päinvastoin.

– Hotellissa on 10 000 kameraa. On olemassa samanlaisia tapauksia ulkomailta, joissa kamerat ovat nauhoittaneet tarkasti, mitä henkilöt ovat tehneet, ja mitä eivät.

Mbappe itse on kutsunut raiskausväitteitä valeuutisiksi ja lähettänyt taustajoukkojensa kautta lausunnon, joissa kutsuu raiskaussyytöksiä propagandaksi. Mbappe vihjaili X:ssä siihen tyyliin, että PSG olisi syytösten takana. Asianajaja ei suoraan osoita syyttävällä sormella mihinkään suuntaan, mutta ihmettelee asioiden nopeaa vuotamista tiedotusvälineille.

– Ruotsissa tutkinnan salassapito on ehdotonta, ihan eri luokkaa kuin Ranskassa. Syyttäjän lehdistötiedote ei kerro mitään, joten oikeusjärjestelmä tai poliisi eivät ole vuotaneet tietoja.

– Lavastettiinko hänet? En tee sellaisia johtopäätöksiä. Mutta ajoitus ja tapa, jolla asia paljastettiin, herättää kysymyksiä.

Tapauksen tutkintajohtaja Ruotsissa Maria Chirakova ei paljasta meneillään olevasta tutkinnasta juuri mitään.

– Tutkinta jatkuu erilaisilla toimilla, muuta en halua mennä niihin tarkemmin, Chirakova sanoo Aftonbladetin mukaan.

Häneltä kysytään, onko kuulusteluja tehty tapaukseen liittyen.

– En aio kommentoida sitä.

Lue myös:

    Uusimmat