Kyllästyttääkö työpisteen ääressä kökkiminen? Japanissa houkutellaan etätyöläisiä ulkohommiin: "Haluamme ihmisten tekevän etätöitä ja rentoutuvan samalla"

"Jumissa"kotona? Tämän vuoksi etätöissä on ihanaa 0:38
Edelleen etätöissä? Voisi mennä huonomminkin! Näitä asioita et ainakaan kaipaa normaalista työelämästäsi...

Japani kehottaa kansalaisiaan töihin kansallispuistoihin uudenlaisten ideoiden avulla.

Koronaviruspandemia on saanut monet maat ideoimaan uusia työtapoja. Esimerkiksi Barbados suunnittelee etätöiden sallimista jopa vuoden ajaksi. Nyt Japani kehottaa kansalaisiaan töihin luontoon, kertoo Insider.

Idean nimi on "workation"

Ilmiöstä, jossa työntekijä tekee työtä jossakin miellyttävässä paikassa, käytetään nimeä "workation". Se tulee sanojen work, työ, ja vacation, loma, yhdistelmästä.

Nyt ajatuksena on on paitsi tehdä työtä puistoympäristössä, myös kehottaa kansalaisia pitämään lomansa lähellä kotiaan: ympäristöministeri totesi Japan Timesille toivovansa, että kansalaiset vierailisivat koronaviruksen vuoksi ensisijaisesti itseään lähellä olevissa kansallispuistoissa.

Puistoihin sekä WiFi-yhteyksiä että työpisteitä

Puistot saavat itse kehittää tapoja toivottaa etätyöläiset tervetulleiksi. Monet kansallispuistot Japanissa tarjoavat nyt esimerkiksi sekä WiFi-yhteyksiä että vuokrattavia työpisteitä esimerkiksi leirintäalueilla.

Osa hotelleista vuokraa huoneita työkäyttöön muutamaksi tunniksi; toiset rakentavat luontoon työpisteitä, joissa on esimerkiksi latausmahdollisuus laitteille. Puistojen työntekijät voivat koota ja purkaa väliaikaiset työpisteet. Myös ruokaa on tarjolla.

– Haluamme ihmisten tekevän etätöitä ja rentoutuvan samalla ympäristössä kaukana perusarjestaan, Kyukamura Kishu Kada -hotellin edustaja kommentoi Japan Timesille.

Hotelli kokeili puistoetätyötä keväällä ja kesällä 2020; koska idea oli suosittu, se otettiin uudelleen käyttöön syyskuussa. Myös muut lomakohteet ovat mukana ilmiössä.

– Halusimme tarjota suunnitelman, jonka avulla vieras voi tehdä töitä aamulla ja nauttia iltapäivällä perheensä kanssa aktiviteeteista, kuten vaelluksista, Chuzenji Kanaya -hotellin edustaja kuvailee.

Juttua muokattu 19.10.2020 klo 7.24: muutettu sana "luonnonpuisto" sanaksi "kansallispuisto".

Lue myös:

    Uusimmat